AgroEcoPower na Techagro 2024. Pavilon P, stánek 056
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

Kubota investuje do umělé inteligence. Mapovat bude dřeviny

Zveřejněno: 30. 1. 2022

Kubota Corporation investovala do společnosti Bloomfield Robotics, Inc. Jde o americkou začínající společnost, která využívá technologii analýzy obrazu a umělou inteligenci k vyhodnocování růstu rostlin a odhalování škůdců na vinné révě, borůvkách a dalších dřevinách.

Kamery Bloomfield lze namontovat na jakékoli vozidlo, které lze provozovat v sadech a vinicích.

Kubota vytváří aliance s různými startupy a dalšími společnostmi za účelem poskytování řešení pro zvýšení efektivity a produktivity pěstování dřevin. Služby poskytované společností Bloomfield Robotics, Inc. využívají umělou inteligenci k analýze a vyhodnocování obrazových dat dřevin v sadech pořízených specializovanými vlastními kamerami a navrhují optimální metody hospodaření.

Kamery Bloomfield lze namontovat na jakékoli vozidlo, které lze provozovat v sadech. Pomocí kamer lze shromažďovat obrazová data o stavu plodin, jako je barva, zralost, velikost plodů a listů. Umělá inteligence tato obrazová data zpracovává, analyzuje a vyhodnocuje, aby mohla navrhnout opatření proti škůdcům a optimální dobu sklizně plodin. Pěstitelé mohou přijímat včasná opatření na základě detekce škůdců a odhadu výnosů v rané fázi, což výrazně pomáhá pěstitelům dřevin zvyšovat výnosy a snižovat náklady.

Umělá inteligence obrazová data zpracovává, analyzuje a vyhodnocuje.
Umělá inteligence obrazová data zpracovává, analyzuje a vyhodnocuje.

Kubota bude prostřednictvím této investice podporovat přechod na inteligentní zemědělství v zemědělských podnicích pěstujících dřeviny tím, že vytvoří alianci se společností Bloomfield.