50 let Kubota v Evropě. Akční nabídka modelů řad M5 a M5N.
Dnes je 28.3. – svátek slaví Soňa

Kuhn kupuje brazilského výrobce zemědělských strojů KHOR

Zveřejněno: 2. 12. 2020

Kuhn je předním světovým výrobcem zemědělských strojů, který se specializuje na zpracování půdy, setí, ochranu rostlin a sklizeň pícnin. Pobočka firmy Kuhn Montana Indústria de Máquinas SA nyní oznámila, že koupila všechny akcie brazilské společnosti KHOR Industrial Ltda.

Překládací vůz KHOR

Očekává se, že k uzavření obchodu dojde na začátku roku 2021 a bude podmíněno splněním několika podmínek ze strany současných vlastníků.

Společnost KHOR, která byla založena v roce 2007, se rychle etablovala jako přední výrobce návěsů, překládacích vozů a dalšího nářadí v Brazílii. Nabídka produktů KHOR je dobře přizpůsobena potřebám brazilských zemědělců a bude doplňkem výrobního programu firmy Kuhn. V roce 2019 společnost KHOR zaměstnávala 80 zaměstnanců. Tato akvizice představuje další krok ve vývoji firmy Kuhn v Brazílii a v Jižní Americe obecně.

Skupina Kuhn se sídlem ve francouzském Saverne zaměstnává více než 5 000 zaměstnanců. Provozuje jedenáct výrobních závodů ve Francii, Nizozemsku, Spojených státech a Brazílii a 11 distribučních center strategicky rozmístěných po celém světě – včetně České republiky, kde působí Kuhn Center CZ.

Autor: Milan Jedlička1)
Foto: KHOR

1) z podkladů Kuhn

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.