50 let Kubota v Evropě. Akční nabídka modelů řad M5 a M5N.
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

Lely XR: Do nadcházející sezóny s úpravami

Aktualizováno: 6. 3. 2017

Sběrací vozy Lely XR Tigo jsou pro nadcházející sezónu inovovány. Nově je upraven sběrač pick-up a novinkou je rovněž možnost automatického nastavování výšky oje.

Lely

Funkce automatické nastavování výšky oje umožní nastavovat v polních podmínkách celou přední část vozu. Patřičný senzor nepřetržitě měří aktuální polohu a pozici sběrače pick-up. Hydraulický válec na oji zajistí optimální a konstantní vzdálenost sběrače a rotoru, což má vliv na konstantní a výrazně lepší průchodnost materiálu.Plastový obal

Inovace nese i již zmiňovaný sběrač pick-up. Na místo klasického kovového krytu přijde kryt z odolného plastu. Tuto inovaci ponesou všechny modely vozů Tigo XR. Materiál bude také vcházet do rotoru s menším odporem a bude minimalizováno poškození plodiny.

Kromě modelů Tigo XR dodává Lely i modely XR 65, které budou mít ve  standardní výbavě ocelovou podlahu s řetězem, což bylo doposud možné jen na přání.

Lely zažívá pokles prodejů, těžký rok 2016

Vzhledem ke špatné situaci v chovu mléčného skotu, v roce 2016 firma Lely zažila pokles tržeb. Sečteno a podtrženo, tržby klesly až o půl miliardy eur. I přesto firma zažila růst na nových trzích jako je Turecko, Japonsko a Rusko.    

Autor: Milan Jedlička
Foto: Lely

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.