50 let Kubota v Evropě. Akční nabídka modelů řad M5 a M5N.
Dnes je 28.3. – svátek slaví Soňa

Lemken rozšiřuje možnosti u čelního zásobníku a secí lišty. Nabídne jednodušší nastavení a další pracovní záběry

Zveřejněno: 6. 7. 2021

Lemken přichází na trh s novou verzí čelního zásobníku Solitair 23+ a secí lišty OptiDisc 25. Stroje nabídnou nejen ISOBUS kompatibilitu, ale i nové pracovní záběry v pevném a skládacím provedení.

Čelní zásobník Lemken Solitair 23+ a vzadu nesená secí lišta OptiDisc 25 s rotačními bránami Zirkon 12. Zdroj foto - tisková zpráva Lemken

Technologie ISOBUS je u stroje Solitair 23+ novinkou. Nastavení, například výsevku, lze provádět prostřednictvím ovládacího panelu MegaDrill uvnitř traktoru. To obsluze ulehčuje práci a zároveň zajišťuje optimální využití osiva. Precizní výsev s až čtyřmi sekcemi zabrání překrývání.

Čelní zásobník na osivo lze používat ve spojení s rotačními bránami Zirkon 12 a secí lištou OptiDisc 25. Výsledná secí souprava je velmi flexibilní. Vyrovnané rozložení hmotnosti mezi přední a zadní kombinací zajistí nejen bezpečný pocit z jízdy, ale také umožní použít na výsev traktory se slabším výkonem, protože není nutné přenášet do zadní hydrauliky takovou sílu nutnou pro zdvih.

Čelní zásobník je vhodný pro osivo i hnojivo, a proto je ideální pro setí kukuřice v kombinaci s přesným secím strojem Azurit.

Na trhu jsou již k dispozici skládací verze s pracovním záběrem 4 a 4,5 metrů. Od letošního roku je k dispozici i secí lišta v pevném provedení s pracovním záběrem 3 a 4 metry a ve skládacím provedení s pracovním záběrem 5 a 6 metrů. Nové skládací varianty jsou vybaveny přídavným transportním podvozkem pro jízdu po silnici. Díky transportním opěrným kolům je dodrženo maximální přípustné zatížení nápravy a celkové hmotnosti traktoru.

Secí lišta OptiDisc 25 s paralelogramovým uchycením dvoudiskové botky a vodícího kolečka ukládá osivo do exaktní hloubky, a to jak v minimalizačních, tak i konvenčních technologiích zpracování půdy. Systém secích botek je dostupný v hydraulické a mechanické variantě.

Čelní zásobník Solitair 23+ je k dispozici již nyní a nové secí lišty OptiDisc 25 budou k dispozici od ledna 2022.

Autor: Milan Jedlička1)
Foto: Lemken

1) z podkladů Lemken


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.