Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 24.4. – svátek slaví Jiří

Maschio představuje inovace v sortimentu

Zveřejněno: 11. 10. 2017

Maschio na veletrhu Agritechnica 2017 představí inovace napříč svým výrobním programem.

Maschio

První z řad inovací se nachází u pluhů s devíti orebními tělesy, které se při nárazu do překážky vychýlí a vrátí se do své polohy, aniž by se muselo zastavit. Například šířka záběru orebního tělesa se může nastavovat pomocí různých hydraulických válců.

Další novinkou je zemní fréza Maschio s velkým frézovacím rotorem (570 mm), která může pracovat do hloubky až 29 cm. Průchod frézy se zvýšil. Frézovací hřídel je nyní držena kuličkovými ložisky, které jsou o 30 % odolnější. K dispozici je patentovaný systém rychlé výměny nožů. Nivelační lišta byla zesílena a zlepšila se její nastavitelnost.

Kombinovaný secí stroj Dama je zase o něco kompaktnější. Využijí ho i menší traktory. Zásobník na osivo byl zvětšen o 100 litrů. Jsou použité také nové dvojité kotoučové jednotky COREX PLUS.

Další změny nese univerzální secí stroj Corona X-Force SC 600, který je schopný výsevu i hnojení. Zásobník na hnojivo má velikost 1640 litrů a má samostatnou dávkovací jednotku. Secí stroj má jednoduchý systém oddělování osiva a hnojiva. Secí botky X-Force jsou botky s dvojitým kotoučem a tlakem do 160 kg.  Secí stroj je ISOBUS kompatibilní.

Dalšího pokroku se dočkal secí stroj Julia, který má 24 výsevních jednotek a středový zásobník pro hnojivo a osivo. Osivo je umístěno v zadní části a zásobník má kapacitu 2000 litrů. Zásobník na hnojivo je umístěn vpředu a má kapacitu až 7000 litrů. Rám secího stroje je flexibilní, přizpůsobí se nerovnostem terénu. Secí jednotky jsou volitelně buď mechanicky, nebo elektricky poháněny. V obou případech však mají tlakový pružinový akumulátor.TIP: Lemken a jeho vychytávky. Co ukáže na Agritechnice?

Maschio je výrobcem i nesených rozmetadel hnojiv. Dvoukotoučové rozmetadlo Primo je k dispozici ve dvou provedeních (M a E) – mechanické a elektrické. Vážicí systém umožňuje přesné dávkování hnojiva.

Novinkou je tažený postřikovač řady ALA 900, který je k dostání v pracovních šířkách 27, 28, 30, 33 a 36 metrů. Postřikovač se vyznačuje vylepšenou konstrukcí rámu. Lakování postřikovače je mnohem odolnější vůči korozi. Tlumící vlastnosti byly vylepšeny jak vertikálně, tak horizontálně. Kromě toho mohou být instalovány dvojité trysky s nejrůznějšími rozestupy.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Maschio

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.