Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 24.4. – svátek slaví Jiří

Massey Ferguson MF 3700 AL nově s přední odpruženou nápravou zvyšující trakci a pohodlí

Zveřejněno: 24. 3. 2020

Massey Ferguson představuje přední odpruženou nápravu pro svou novou řadu traktorů MF 3700 AL. Přední odpružená náprava je novou možností volby v rámci výbavy traktoru. Odpružená náprava obecně zvyšuje jízdní komfort, trakci a celkové ovládání traktoru. Řada traktorů MF 3700 AL sdružuje kompaktní a univerzální modely. Přední odpružená náprava je k dispozici pro všechny modely s výkonem 75, 85 a 95 koní, se standardní a nízkou kabinou.

Massey Ferguson MF 3700 AL nově s přední odpruženou nápravou

„Traktory řady MF 3700 AL jsou speciálně navrženy tak, aby kombinovaly stabilitu s pohodlím. Traktory jsou vhodné pro ty, kteří pracují v hornatém a obtížném terénu,“ řekl Francesco Murro, marketingový ředitel Massey Ferguson Europa & Nahost a dodal: „Odpružená přední náprava nabízí nejen lepší pohodlí pro řidiče, ale také zlepšuje jízdní vlastnosti na poli a na silnici.“

Přední odpružená náprava je plně integrovaná do traktoru, nezhoršuje manévrovatelnost a je plně kompatibilní s předním závěsem, vývodovým hřídelem, konzolí pro upevnění čelního nakladače a výkyvnými blatníky. Systém odpružení pracuje ve třech režimech. Režimy se ovládají jednoduše za pomocí dvou tlačítek v kabině. Díky odpružení a ručnímu ovládání lze výšku přední části traktoru regulovat v rozmezí +/- 45 mm, což usnadní agregaci čelních strojů. V automatickém režimu se odpružení nápravy reguluje samo. V "zablokovaném" režimu je odpružení zablokováno ve své nejnižší poloze. To je praktické při práci s čelním nakladačem a nakládání například palet.

Hydraulické válce umožňují přední nápravě pohybovat se nahoru a dolů, zatímco akumulátory stlačeného plynu (dusíku) tlumí nárazy. Přední odpružená náprava umožňuje kolům přesněji sledovat povrch země, což zajišťuje optimální trakci a stabilitu, jakož i vynikající pohodlí pro řidiče.

„Kompaktní traktory MF 3700 AL přichází již ve standardu s bohatou výbavou. Nabízí vysoký výkon a jednoduché ovládání. Nová varianta odpružení přední nápravy dále vylepšuje efektivní přenos výkonu na podložku,“ řekl Francesco Murro a dodal: „S výkonem až 95 koní jsou traktory MF 3700 AL ideální pro různě náročné práce v obtížném terénu - na poli nebo v okolí farmy. Jsou také vhodné pro velké vinice a ovocné plantáže, jakož i do lesnictví a komunálního sektoru.“

Autor: Milan Jedlička1)
Foto: Massey Ferguson

1) čerpáno z materiálů Massey Ferguson

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.