Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 25.4. – svátek slaví Marek

Merlo inovuje manipulátory napříč celým sortimentem a představuje nové modely

Zveřejněno: 10. 2. 2019

Merlo pro rok 2019 inovovalo teleskopické manipulátory řady Turbofarmer, Multifarmer a Panoramic. Kromě inovací stávajících strojů obohatil řady o nové modely, které naleznou uplatnění i při náročných pracovních úkolech.

Merlo P72.10 pro nejtěžší práci.

Řada Turbofarmer je nyní charakterizována špičkovým modelem TF65.9 CS ve verzi ‚High Capacity‘. Teleskopický manipulátor je konstrukčně řešen tak, aby zvýšil produktivitu a bezpečnost. Jeho výkon může dosahovat až 170 koní. Maximálně zvedne 6 500 kg a dosáhne výšky 8,8 metrů. Některé zdroje uvádějí, že je předzvěstí nové modelové řady, která v budoucnu nabídne nový design, nové nápravy a převodovku. Manipulátor je určen spíše pro zemědělské podniky, které mají bioplynovou stanici, skladují produkty nebo jsou aktivní v lesnictví. Model TF65.9 CS disponuje novou, vyztuženou kabinou s hydropneumatickým odpružením.

Merlo též představilo sériovou verzi manipulátorů Multifarmer Medium Duty MF34.7 a MF34.9, které jsou charakterizovány všestranností. Uzvednou 3 000 kg a dosáhnou výšky 7 nebo 9 metrů. Motor s výkonem 136 koní úzce spolupracuje s převodovkou CVTronic. Manipulátory mohou mít i elektronicky řízené zadní PTO a tříbodový zadní závěs kategorie II.

„Pro společnost Merlo jsou inovace zásadní a z tohoto důvodu investujeme každý rok 8 % ze svého obratu do výzkumu a vývoje”
Paolo Andreone, ředitel marketingu a komunikace Merlo.

Merlo rovněž rozšiřuje řadu Panoramic, která je speciálně navržena pro těžkou manipulaci v lomech a na velkých staveništích, o dva modely P72.10 a P120.10 HM 'High Capacity'. Manipulátory se vyznačují novou kabinou s novým uživatelským rozhraním a především tím, že nový motor Deutz plní emisní normu Tier 4 Final. Jejich nosnost činí až 12 000 kg a dosah 10 metrů. Manipulátory dokážou analyzovat provozní data v průběhu pracovní fáze.

Autor: Milan Jedlička
Foto: trattoriweb, agronotizie

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.