Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 29.4. – svátek slaví Robert

Na švédské farmě Sandgården důvěřují traktorovým pneumatikám BKT

Zveřejněno: 25. 7. 2023

Sen se stal skutečností v podobě prosperující farmy. Společnost Sandgården je příběhem Petera Jonzona a jeho rodiny, kteří proměnili 70 hektarů půdy ve Vejbystrandu v jižním Švédsku ve vzor udržitelného a inovativního zemědělství.

Na švédské farmě Sandgården důvěřují traktorovým pneumatikám BKT.

Klíč k jejich úspěchu spočívá v hlubokém závazku k udržitelnému zemědělství. „Nainstalovali jsme solární panely, které napájejí náš dům, zavlažovací systémy a všechny činnosti před sklizní brambor,“ vysvětluje Peter. Integrace zelených technologií však nekončí, rozšiřuje se i na jejich zemědělské vybavení.

V průběhu více než 10 let se farma rozhodla spoléhat na pneumatiky BKT pro své zemědělské stroje. Petronella Jonzon si pochvaluje kvalitu a trvanlivost výrobků BKT, které jsou vzhledem k častým přesunům nezbytné: „Zvolili jsme pneumatiky BKT, protože se neustále přesouváme z farmy na pole a všimli jsme si, že výrobky BKT vydrží velmi dlouho, což znamená, že jejich udržitelnost je vynikající!“

Pneumatiky BKT jsou více než jen nářadí, jsou to skuteční kolegové pro zemědělce. Řada dezénů, jako jsou BKT AGRIMAX RT 855, BKT AGRIMAX SPARGO, BKT AGRIMAX RT 945 a BKT AGRIMAX RT 955, byla vyvinuta tak, aby poskytovala vysokou nosnost a optimalizovanou trakci a zároveň zmírňovala utužení půdy.

Tím je zajištěn vysoký výnos na polích, aniž by byla ohrožena vitalita a produktivita půdy. Navíc tyto pneumatiky představují dokonalou kombinaci výkonu, odolnosti a komfortu pro uživatele, jak potvrzuje Pether Jonzon: „Je fantastické mít pneumatiky se skvělými samočisticími schopnostmi, které se nezabořují do země. Tyto pneumatiky BKT jsou ideální pro všechny naše rutinní operace, i když nám povětrnostní podmínky práci neusnadňují.“

Projekt udržitelnosti a prosperity farmy Sandgården našel ve společnosti BKT cenného spojence, partnera, který sdílí jejich oddanost životnímu prostředí, oběhovému hospodářství a technologickým inovacím.

Klíčovým aspektem jejich podnikání je členství ve sdružení SydGrönt, které je zcela řízeno zemědělci. „Jsme členy sdružení SydGrönt, kterému svěřujeme prodej veškeré naší produkce,“ uvádí Peter Jonzon. Cílem sdružení SydGrönt je vyvíjet, prodávat a distribuovat moderní sortiment švédského ovoce a zeleniny a zajistit, aby se produkty jeho členů pohodlně dostaly ke švédským spotřebitelům.

Poslední kapitola tohoto úspěšného příběhu je věnována dětem Petera a Petronelly. Rodiče totiž chtějí předat nejen dědictví farmy, ale také hlubokou vášeň pro zemědělství a smysl pro péči o životní prostředí. Příběh farmy Sandgården a rodiny Jonzonových tak pokračuje dál – vždy s pohledem upřeným do budoucnosti a zároveň hluboce zakořeněným v přítomnosti, spolu s neochvějnou oddaností zemědělství, které prosperuje v souladu s okolním prostředím.