Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 27.7. – svátek slaví Věroslav

Největší indický výrobce zemědělských strojů a zařízení Shaktiman oznámil ambiciózní expanzi

Zveřejněno: 11. 6. 2024

Od svého založení v roce 1997, kdy její sortiment tvořily výhradně rotační kypřiče, pomáhá společnost Shaktiman zlepšovat mechanizaci 90 milionů indických zemědělců díky modernímu portfoliu dostupných strojů špičkové kvality, které dnes pokrývají celý cyklus pěstování plodin, od přípravy půdy pro setí až po sklizeň.

Největší indický výrobce zemědělských strojů a zařízení Shaktiman.

Největší indický vývozce zemědělských strojů Shaktiman se nyní snaží nabídnout své výrobky novým zákazníkům v mnoha dalších zemích poté, co za posledních 5 let uvedl na trh 107 nových výrobků a v rámci vývoje výrobků připravuje nové lisy, samojízdné postřikovače, sklízeče pícnin a sklízeče cukrové třtiny.

Shaktiman byl první indickou společností, která vyvinula zemědělská řešení na míru indickým zemědělcům,“ říká pan Ashwin Gohil, předseda představenstva společnosti. A právě tato řešení pomohla společnosti Shaktiman zajistit si mimořádně široký podíl na domácím trhu.

„Jsme přesvědčeni, že každý zemědělec potřebuje někoho, kdo rozumí jeho potřebám a dokáže mu poskytnout efektivní, životaschopná a udržitelná řešení pro ochranu půdy, vody a přírodních zdrojů,“ pokračuje pan Gohil, „víme, jak je důležité mít řešení, která vyhovují potřebám každého, protože jsme především zemědělci. Je pro nás také zásadní posílit postavení zemědělců, jejich rodin a všech venkovských komunit tím, že je budeme školit ohledně důležitých témat zemědělské mechanizační techniky a udržitelného zemědělství.“

Tento přístup zaměřený na člověka byl klíčový pro úspěch společnosti Shaktiman u indických zemědělců a je to stejný přístup, díky kterému společnost nabízí širokou škálu svých produktů zemědělcům po celém světě.

Výrobci strojů mají odpovědnost nejen za to, aby pomáhali rozvíjet živější zemědělskou ekonomiku, ale také udržitelnější ekonomiku, věří společnost Shaktiman. Udržitelnost je jednou z jejích základních hodnot a je hmatatelná ve všech různých aspektech značky.

Společnost Shaktiman si uvědomuje výzvy, kterým moderní zemědělci čelí, a proto tyto cíle plní a zároveň dodává zemědělcům technologicky vyspělé zemědělské stroje a zařízení, které jim díky spolehlivosti, kvalitě a příkladné zákaznické podpoře poskytují naprostou jistotu.

To je možné díky silnému oddělení výzkumu a vývoje v sídle společnosti Shaktiman v Rádžkotu ve státě Gudžarát. Tým 100 inženýrů řídí výrobní závody o rozloze 27,5 a 16 akrů, kde se prototypy a nové stroje podrobují zkouškám.

Tato kombinace umožňuje neustálý vývoj a rozšiřování portfolia společnosti: každý rok obvykle přibývá více než 25 nových výrobků a společnost je držitelem téměř 90 patentů po celém světě.

Míru svých technických znalostí a výrobních schopností potvrdila v roce 2019, kdy vstoupila do společného podniku s německou společností Grimme. Spolupráce se zaměřuje na návrh a vývoj kompletní řady high-tech řešení pro brambory a další okopaniny.

„Přestože společnost Shaktiman je již přítomna ve více než 100 zemích, nový plán expanze zavazuje společnost k tomu, aby do roku 2030 oslovila více než 4 miliony zákazníků z řad zemědělců,“ vysvětluje pan Hasmukh Gohil, generální ředitel společnosti Shaktiman. „Intenzivní zaměření společnosti Shaktiman na služby zákazníkům – již nyní má více než 1 000 prodejců – je pro rozšíření jejího globálního působení klíčové.“

„Máme silnou a zavedenou strategii zákaznického servisu, v níž dealer hraje hlavní roli,“ zdůrazňuje pan Ashwin Gohil. „Abychom si udrželi stejnou úroveň služeb – která začíná naší filozofií ‚designed for service‘, ale zahrnuje také přijímání zákazníků a smlouvy o údržbě u dealerů - potřebujeme partnery, kteří sdílejí naše cíle: posílení postavení zemědělců.“