Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 26.4. – svátek slaví Oto

Nová vlajková loď rodiny Catros

Aktualizováno: 1. 12. 2016

Firma Amazone rozšiřuje své produktové portfolio prověřených kompaktních talířových bran Catros, a to o stroj Catros+ 12003-2TS, který je největším. S 12 m pracovní šířkou je nový Catros postaven pro vysoké pracovní rychlosti a nabízí obrovské finanční úspory.

Amazone

Jako odborný nástroj pro rychlé, mělké a intenzivní zpracování půdy, Catros+ 12003-2TS ve strništi vytváří ideální podmínky pro vznik semen. 

Catros+ 12003-2TS je vybaven zoubkovanými disky o průměru 510 mm, umožňující pracovní hloubku 5 až 15 cm. Catros+ 12003-2TS je bezúdržbový, díky osvědčené technologie z řady Catros, která poskytuje nejvyšší životnost.

Jednotlivě zavěšené disky zajišťují optimální průchod organické hmoty. Catros+ 12003-2TS je rozdělen na čtyři rámové segmenty, které jednotlivě dokonale kopírují terén. Navíc lze jednotlivý segment, při redukci záběru, přizvednout nahoru, a tak pohodlně obdělat nedokončená místa na poli. 

Komfortní obsluha, perfektní pracovní výkon

Skládání stroje do přepravní polohy (dovnitř a při rozkládání opačně) je velmi jednoduché a zabere málo času.

Opěrná kola se nachází nad pracovními orgány, ale i přes to je zachováno velmi dobré kopírování terénu. Stroj je možné vybavit různými typy zadních utužovacích válců. 

V rámci obzvláště náročných podmínkách, jako je například zpracování půdy na souvrati, pracovní šířka může být dočasně snížena na 7 m. I přes 12 m pracovní šířku, stroj přesvědčí svým kompaktním designem, který zajišťuje přepravní šířku 3 m a výšku 4 m, tudíž může být bezproblémově přepravován po silnici.

Velké pneumatiky o rozměru 700/50-26.5, kterými je stroj vybaven, zajistí vynikající silniční manipulaci se strojem, a pokud bude podvozek vybaven vzduchovým brzdovým systémem, tak se Catros bude moci přepravovat rychlostí 40 km/h, což znamená rychlé přemísťování z pole na pole.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Milan Jedlička

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.