Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 18.4. – svátek slaví Valérie

Nové, ale i osvědčené nakladače a manipulátory GIANT na veletrhu Bauma

Zveřejněno: 25. 6. 2019

Zákazníci po celém světě požadují spolehlivé a šetrné stroje, které mohou po celý rok provádět celou řadu činností. TOBROCO-GIANT zákazníkům nabízí stroje, technologie a rozsáhlou prodejní síť. Tento výrobce na největším stavebním veletrhu BAUMA, prezentoval své nejnovější technologie, služby a stroje v rámci tématu "Objevte svět GIANT."

GIANTG4500 X-TRA

TOBROCO-GIANT představil širokou škálu nových a osvědčených modelů na venkovní ploše o rozloze 500 m². Na největším veletrhu stavebních strojů na světě bylo vystaveno celkem 13 nejnovějších modelů, od kolových nakladačů až po teleskopické nakladače a smykem řízené nakladače, ale také i široký sortiment příslušenství.

První elektrické kolové nakladače

TOBROCO-GIANT v reakci na rostoucí poptávku po bezemisních strojích představil na Baumě dva zcela nové elektrické kolové nakladače ve třídě 2,2 tun - G2200E X-TRA, s nízkým předním rámem a standardní G2200E s kabinou. Oba stroje jsou standardně vybaveny lithium-iontovou baterií s minimální kapacitou 12,3 kWh. Díky kompaktní konstrukci jsou elektrické kolové nakladače ideální pro práci v budovách nebo na stavbách v městských oblastech. Využití však naleznou i v zahradnictví a zemědělství (ve stájích apod.).

Tři nové kompaktní kolové nakladače - G1500, G2200 a G3500

TOBROCO-GIANT dále představil tři nové kloubové nakladače. S řadou G4500 uvedla společnost v loňském roce na trh první modely, které jsou připraveny pro emisní normu EU Stage V. G1500 X-TRA, G2200 X-TRA a G3500 X-TRA jsou následující modely, které jsou připraveny nahradit modely předchozí generace v segmentu 1500 až 3500 kg.

Kolové nakladače, které vynikají spolehlivostí a vysokou produktivitou, jsou ideálními pomocníky v těsných místech. Jsou kompaktní, mají vysokou manévrovatelnost a jsou výkonné. K jednomu nakladači je k dispozici až 100 různých přídavných nářadí, takže pracovat mohou po celý rok. Výběrem správného nástroje je možné přizpůsobit GIANT pracovním podmínkám v oblasti péče o půdu, stavebnictví, lesnictví nebo v komunálu.

Teleskopický manipulátor GT5048

V tomto roce bude úspěšný model 4548 TENDO HD nahrazen novým modelem GT5048 – poprvé byl představen právě na veletrhu Bauma. Znalosti v oblasti nejmodernějších technologií byly použity k vývoji moderního teleskopického manipulátoru ve třídě 2 x 2 m. To znamená, že kompaktní teleskopický manipulátor je pouze 1,91 m vysoký a 1,65 m široký. GT5048 je poháněn dieselovým motorem Kubota o výkonu 36 kW/50 koní. Disponuje katalyzátorem (DOC) a filtrem pevných částic (DPF). Rovněž splňuje nejnovější emisní normy EU Stage V. Díky své kompaktnosti, řízení čtyř kol a výšce zdvihu 4,8 m je GT5048 ideální pro zvedání materiálů v těsných prostorách na staveništích, v průmyslovém prostředí a na farmách.

Osvědčené modely

Kromě nových modelů, TOBROCO-GIANT ukázal několik strojů, které se osvědčily v mnoha odvětvích. Počínaje smykem řízenými nakladači, modernizovanými v roce 2018. Díky kompaktním rozměrům se například model SK252D může dostat na místa, kde se ostatní stroje nehodí, a vzhledem k nízké hmotnosti je možné stroj používat v budovách.

Společnost ukázala i verzi modelu D254SW TELE pro lesnictví a zahradnictví. Tento teleskopický nakladač byl vyvinut za pomoci a zpětné vazby pěstitelů. V452T X-TRA HD je zase nejoblíbenější kolový nakladač od firmy TOBROCO-GIANT, protože dokáže téměř zvednout svou vlastní váhu. U modelu G4500 X-TRA byla prezentována nová kabina s moderním klimatickým systémem, která zajišťuje pohodlné a tiché pracovní prostředí. Nakladače na český trh dodává společnost Vitaltech, její tým odborníků má na starosti i prodej a servis.

Autor: Milan Jedlička
Foto: TOBROCO-GIANT

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.