Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 26.4. – svátek slaví Oto

Nové čelní nakladače

Aktualizováno: 1. 12. 2016

Společnost Ålö, která se zabývá výrobou čelních nakladačů (pod označením Quicke, Trima), pro letošní rok představila několik novinek.

Ålö

Nejvíce očekávanou novinkou je nový čelní nakladač s lopatou. Lopata vyniká velikým zdvihem, umožňuje nakládat do větších vozidel, jako jsou kamiony. Představena byla rovněž série menších čelních nakladačů pro traktory o výkonu do 120 koní.Nová XH série zahrnuje čelní nakladače pro vysoké skládání materiálu se šířkou lopaty 2,0 - 2,6 m. Lopata může být osazena na čelním nakladači o zdvihu méně jak čtyři metry, ale i přesto bude díky lopatě moci nakládat vůz s postranicemi. Výrobce tvrdí, že nová série XH má zcela nový design. Celá čepel nakladače je zúžena, aby bylo zaručeno co nejlepší vyprázdnění lopaty. Některé části čelního nakladače jsou bez šroubů a nýtů, tím je práce v blízkosti stěn bezpečnější.Dalším významným bodem série XH je velmi nízká hlučnost, např. při přepravě s uzavřenou lžící. Hluk snižuje jedinečné gumové odpružení.Série XH byla představena na loňském veletrhu Agritechnica 2013.

Menší nakladače TrimaSpolečnost Ålö představila na veletrhu Agritechnica 2013 také novou řadu nakladačů Trima, která je určena pro malé až střední traktory. Trima Versa-X je nová série pro traktory s výkonem od 40 do 120 koní. Mezi klíčové funkce patří dobrá ergonomie, nízká hmotnost, dlouhá životnost a vysoká produktivita.Trima Versa-X je rovněž vybavena unikátním systémem Loader Control System (LCS). Tento systém pomáhá mít pod kontrolou nakladač i při největším zatížení. Nakladačem Trima Versa-X mohou být osazeny i starší traktory.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Ålö

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.