Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 26.4. – svátek slaví Oto

Nové traktory Deutz-Fahr řady 6 a 7

Aktualizováno: 2. 12. 2016

Společnost Deutz-Fahr představila nové traktory řady 6 a 7. Obě řady dostaly design od studia Giugiaro Design. Poprvé tento design byl aplikován na novou řadu 9. Co nového traktory přinášejí?

Deutz-Fahr

Řada 6

V řadě 6 je k dispozici 12 modelů (výkon od 156 do 226 koní), 3 typy převodovek a 2 typy kabin.

Hlavní novinkou je však převodovka. Na výběr jsou 3 typy převodovek.

Převodovka PowerShift, převodovka s plynule měnitelným převodem (modely TTV - pokrývají rozsah rychlostí 0,2 km/h - 40 km/h nebo 50 km/h, k dispozici je nový software) a konečně plně automatická nová převodovka RCShift. Nová převodovka RCShift je výsledkem spolupráce firmy Deutz-Fahr a ZF. Firmy se inspirovaly u automobilového průmyslu. 

Uživatelé si mohou rovněž vybrat mezi dvěma typy kabin. Standardní kabina Maxi Vision 2 je pro všechny modely TTV nebo RCShift modely s elektrohydraulickým ovládáním ventilů, MaxiVision Cab pro modely RCShift a Powershift s mechanickým ovládáním ventilů.

V nové kabině Maxi Vision se nachází barevný dotykový terminál, který informuje o všech důležitých provozních údajích. Novinkou je loketní opěrka s joystickem MaxCom. Volitelně nabízí Deutz-Fahr balíček LED osvětlení s až 16 pracovními světly. V kabině je rovněž nová klimatizace a střešní okno je k dispozici ve třech verzích.

Motor plní emisní normu Tier 4f. Zvedací síla předního závěsu je 5480 kg a zvedací síla zadního závěsu je 10000 kg. A co otáčky PTO? 540/540ECO/1000/1000ECO vzadu a 1000 nebo 1000ECO vpředu.

Řada 7 

Nová řada 7 byla speciálně vyvinuta pro poskytovatele služeb a velké zemědělské podniky. Řada zahrnuje dva modely o výkonu (226 a 246 koní). 

Traktory jsou rovněž osazeny novou kabinou Maxi Vision 2 ve které se nachází nová loketní opěrka s joystickem MaxCom. Ani u těchto modelů nechybí volitelný balíček LED osvětlení. Nová řada 7 je již od výroby vybavena nejmodernějším systémem Deutz-Fahr - precizní zemědělství. V kabině se nachází také  iMonitor 2,0. 

Motor splňuje emisní normu Tier 4f, má nižší spotřebu AdBlue. V nové řadě 7 byl použit i nový patentovaný chladicí systém. Traktory řady 7 jsou vybaveny převodovkou TTV s novým softwarem, který zajistí lepší jízdní vlastnosti. Inteligentní adaptivní systém odpružení přední nápravy zajistí maximální stabilitu při těžké práci s traktorem. Přední náprava je opatřena vysoce výkonnými kotoučovými brzdami. 

Další novinkou je přední závěs s regulací polohy - o zvedací síle 5480 kg a s ISOBUS rozhraním. Zvedací síla zadního závěsu je 10000 kg. Standardem je hydraulické čerpadlo o výkonu 120 l/min, na přání o výkonu 160 l/min.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Deutz-Fahr

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.