Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 20.4. – svátek slaví Marcela

Nové traktory Quantum pro lepší výkon v pěstitelství

Aktualizováno: 29. 12. 2016

Nyní byla představena nová generace traktorů Quantum Special od Case IH.

Case IH

Kromě nového vzhledu nabízejí modely pokročilé funkce, jako je nová řídicí jednotka a hydraulické čerpadlo s vysokým průtokem, filtrační úroveň 4 v kabině, lepší interiér kabiny a lepší ovládací prvky. Dále je k dispozici přední integrovaný závěs s PTO. Stejně jako předchůdce bude k dostání ve verzích V (vinařství), N (úzký) a F (sad). Minimální celková šířka traktoru je pro verze V = 1,063 mm, L = 1,228 mm a F = 1,382 mm.

Nový design s praktickými výhodami

Tyto traktory mají nejen osvěžující nový vzhled, který napodobuje větší bratry, ale rovněž i praktický, který přináší výhody. Štíhlá silueta snižuje riziko poškození karoserie od větví stromů. Kola jsou umístěna blíže k šasi, otáčení a manévrovatelnost se zlepšila.

Dále je možností traktor osadit bočním nářadím. Přední integrovaný závěs s PTO má zdvih 2600 kg. K dispozici na přání bude hydraulické čerpadlo s průtokem 80 l/min, takže by nemělo být problém používat nářadí, které vyžaduje vysoký průtok oleje.

Zajímavé řešení filtrace kabiny

Zajímavostí je řešení filtrace kabiny. Sadové speciály jsou vybaveny filtracemi nejrůznější kategorie. Nová generace je vybavena filtrací kategorie 4 a 2. Filtrace kategorie 4 se používá v případě, kdy traktor aplikuje postřik. Filtrace kategorie 2 zase v době, kdy se traktor nachází v prašném prostředí. V traktorech Quantum je možné mezi těmito kategoriemi jednoduše přepínat, což zajišťuje delší životnost filtrace kategorie 4. Když traktor neaplikuje postřik, je vypnuta.

Inovace motoru

Srdcem nových modelů Quantum je nejnovější 3,4 litrový motor Case IH (FPT Industrial). Interval výměny oleje je 600 hodin. Nová elektronická regulace otáček motoru nabízí dvě nastavení rychlosti motoru a zaručuje lepší výkon a rychlou reakci motoru, což přijde vhod při práci na svahu.Case IH v listopadu představil inovovanou modelovou řadu Farmall C pro rok 2017. Traktory se hodí pro osazení čelním nakladačem. Proto bude k dispozici páka Multicontroller, kterou známe z traktorů vyšších modelových řad.  Více informací 

Autor: Milan Jedlička
Foto: Case IH

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.