Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 19.4. – svátek slaví Rostislav

Nový kombinovaný lis Pöttinger dokáže optimálně zabalit fólií balík v závislosti na jeho průměru

Zveřejněno: 11. 9. 2018

Pöttinger rozšiřuje řadu lisů Impress na kulaté balíky o nový kombinovaný lis. Lis dokáže jak lisovat, tak ovíjet balík fólií za pomocí integrované ovíječky. Úplně nová, vysoce výkonná koncepce ovíjení byla speciálně navržena pro lis Impress. Ovíječka dokáže přizpůsobit pokrytí fólií v závislosti na průměru balíku (od 1,10 m do 1,50 m). Balík může být proto ihned po lisování ovinut, což má pozitivní vliv na kvalitu materiálu.

Nový kombinovaný lis je předurčen k obrovským výkonům.

Nový kombinovaný lis je k dispozici v pevné (IMPRESS 125 FC PRO) a variabilní verzi (IMPRESS 155 VC PRO).

Jedinečné ovíjecí zařízení má nízkou celkovou výšku a kompaktní design. Skládá se ze dvou ramen a jedno rameno dokáže provést 36 otáček za minutu. Balík putuje z komory na ovíjecí stůl za pomocí posuvného mechanismu, jenž umožňuje bezpečnou manipulaci s balíky i ve 40% svahu. Zabalený balík se vyloží celým nakloněním ovíječky směrem dolů. Fólie se skladují ve speciálním zásobníku.

Lis může být vybaven řezacím systémem Flexcut 32, který se skládá z 32 Twinblade výměnných břitů, které mají nonstop individuální ochranu. Teoretická délka řezu je 36 mm po celé šířce.

Kombinovaný lis obsahuje i horní patentovaný rotor LIFTUP, který se již osvědčil u lisů řady Solo. Díky tomuto rotoru se speciálním tvarováním se hmota dopravuje v optimálním úhlu do lisovací komory. Tento systém vytváří obrovskou provozní spolehlivost, rovnoměrný balík a minimální ztráty.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Pöttinger

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.