Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 27.4. – svátek slaví Jaroslav

Nový shrnovač Liner 3600

Aktualizováno: 1. 12. 2016

Aby bylo dosaženo konzistentního řádku nahrnutého materiálu, firma Claas vyvinula nový shrnovač Liner 3600, kde pracovní šířku lze nastavit od 9,90 m do 12,50 m. Liner 3600 je nástupcem shrnovače Liner 3500 a rovněž používá dobře vyzkoušené a osvědčené komponenty.

Claas

Každý z prstů má čtyři duální hroty, které jsou zajištěny pomocí rychloupínacího systému Profix. Pro přesné kopírování povrchu terénu, a aby se zabránilo kontaminaci plodin, každý rotor je vybaven velkým podvozkem se čtyřmi koly.  Kromě toho, kola jsou umístěna velmi blízko prstů tak, aby rotor mohl přesně kopírovat povrch terénu.

Liner 3600 se ovládá pomocí nového ovládacího Operator terminálu nebo pomocí terminálu Communicator II. Pomocí těchto terminálů lze jednoduše nastavit zvedání nebo spouštění či další funkce. Liner 3600 má volitelný systém snímání zátěže. Alternativně lze Liner 3600 ovládat i pomocí ISO-BUS technologie.

Nový podvozek shrnovače Liner 3600 je navržen tak, aby výška v přepravě byla nižší než 4,00 m, což umožňuje bezpečnou přepravu po silnici, aniž by se demontovaly prsty z ramen. Výšku přepravy či světlou výšku lze upravovat i bez použití ovládacího terminálu.  Nový podvozek umožňuje používání velkoobjemových pneumatik o rozměru 620/40R22.5, aniž by byla překročena přepravní šířka tři metry. Podvozek má nízké těžiště a to je výhodou při přepravě nebo při práci ve svahu.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Claas

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.