Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 23.4. – svátek slaví Vojtěch

Pneumatiky Alliance: Inovativní technologie, která se vyplatí

Zveřejněno: 13. 4. 2022

Společnost Yokohama Off-Highway Tires (YOHT) vyvíjí a dodává inovativní pneumatiky pro terénní vozidla po celém světě. Zastoupení má ve 120 státech na 6 kontinentech. Výzkumné a vývojové pracoviště má v Japonsku, Indii a USA. Provozuje také 8 výrobních závodů. Yokohama Off-Highway Tires novináře seznámilo s nejnovějšími informacemi na tiskové konferenci.

Řada pneumatik Alliance Agri Star II 70, 85 a 90 – 95 přináší nad očekávání dobré výsledky.

„Nedávné ohlasy zákazníků na pneumatiku Alliance Agri Star II přesvědčivě dokazují, že výkon, trakce a vzhled této jedinečné pneumatiky více než splňují očekávání uživatelů na různých trzích. Proto jsme obzvláště rádi, že můžeme tento velmi žádaný dezén dále rozšířit o dalších 12 rozměrů. Nedávná vědecká studie provedená v Dánsku navíc prokázala ekonomickou a ekologickou hodnotu pneumatik Alliance 372 VF a Alliance 389 VF. Výsledky ukázaly, že tyto pneumatiky výrazně snižují zhutnění půdy a zároveň výrazně zvyšují výnosy kukuřice," sdělil Tarun Bhagwat, obchodní manažer pro střední a východní Evropu společnosti Yokohama Off-Highway Tires (YOHT).

Alliance Agri Star II: Pokračování úspěšného příběhu

Nové rozměry pneumatik byly představeny v březnu, řada pneumatik Alliance Agri Star II 70, 85 a 90 – 95 přináší nad očekávání dobré výsledky. Klíčovou charakteristikou této pneumatiky je technologie SLT, kterou vyvinula značka Yokohama Off-Highway Tires (YOHT). Plášť se skládá z ok, které mají dvě vrstvy – oko skládá ze dvou vrstev: první (vnitřní) vrstva má víceúhelníkový profil, zatímco druhá (vnější) vrstva má jednoúhelníkový profil. Kombinace těchto dvou vrstev zajišťuje účinnou a dlouhodobou trakci, lepší jízdní vlastnosti a lepší brzdné schopnosti. Když vnitřní (první) vrstva po přibližně 40 % opotřebení konečně převezme vládu, pneumatika Alliance Agri Star II prakticky začíná žít novým životem, a proto funguje jako úplně nová pneumatika.

Pneumatiky Alliance: Inovativní technologie, která se vyplatí.
Pneumatiky Alliance: Inovativní technologie, která se vyplatí.

Testování pneumatik Alliance Agri Star II v Dánsku

Během virtuální tiskové konference byly představeny nejnovější výsledky vědeckého výzkumu z Dánska. „Tyto výsledky podávají jasný důkaz, že pneumatiky Alliance VF se skutečně vyplatí - z hlediska účinné ochrany půdy a zvýšených příjmů zemědělců,“ sdělil Gerrit Vinkers z Yokohama Off-Highway Tires (YOHT). Studii provedlo SEGES Innovation, přední zemědělské znalostní a inovační centrum v Dánsku. Polní zkoušky v roce 2021 jasně odhalily pozitivní účinky pneumatik Alliance s technologií Very High Flexion (VF) Alliance Agriflex 372 VF a Alliance Agriflex 389 VF ve srovnání s konvenčními pneumatikami. Vědci uvedli, že kromě výrazně snížené hloubky stopy se o 4,4 % snížil také prokluz kol a měření ukázala nižší zhutnění půdy ve v zóně půdy od 0 do 40 cm. Tento efekt nižšího zhutnění půdy byl dokonce výrazný v hloubce 20 až 25 cm. Dále bylo prokázáno, že výnosy kukuřice ve stopách vytvořených pneumatikami Alliance VF výrazně převyšovaly výnosy ve stopách na pozemcích s "konvenčními pneumatikami", a to přibližně o 10 %.

Z čeho se skládá pneumatika Alliance Agriflex 372 VF.
Z čeho se skládá pneumatika Alliance Agriflex 372 VF.

Během virtuální akce byly prezentovány odkazy na francouzskou studii. Modernizovaná pneumatika Alliance Agriflex 372 VF byla v roce 2020 testována ve francouzském institutu IRSTEA (Institut national de recherche en sciences et technologies pour l'environnement et l'agriculture). Tento test odhalil vynikající vlastnosti pneumatiky z hlediska spotřeby paliva, trakce, tvorby stopy a prokluzu, a tedy i účinné ochrany půdy. Výsledky ukázaly, že pneumatika Alliance Agriflex 372 VF překonala téměř ve všech testovacích parametrech prémiové IF pneumatiky konkurence a přibližně se vyrovnala prémiové VF pneumatice konkurence.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Yokohama Off-Highway Tires

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.