Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 23.4. – svátek slaví Vojtěch

Posilovač bude reagovat na styl jízdy, SDF představuje revoluční systém řízení

Zveřejněno: 28. 11. 2017

Na veletrhu Agritechnica 2017 koncern SDF (Deutz-Fahr, Same, Lamborghini) představil nový inteligentní systém řízení SteeringPro. Za tímto jménem se skrývá revoluční, vysoce inovativní systém řízení traktorů. Cíle vývojářů skupiny SDF byly rozmanité. Za prvé, nový systém řízení výrazně zlepšuje bezpečnost jízdy a manipulaci s traktorem. Za druhé, komfort jízdy a práce na poli a na silnici se opět zvyšuje.

Posilovač řízení

Zatím byly potřebné těžké, energeticky náročné hydraulické systémy pro generování síly řízení. Nový systém řízení SteeringPro využívá jednoduchou, úspornou hydrauliku. Mezi volantem a válci řízení na přední nápravě je instalován planetový převod, který v závislosti na situaci elektrickým motorem podporuje úhel a rychlost řízení. Éra těžkých hydraulických systémů, které přinášejí stejný výkon ve všech situacích, je u konce. Nový řídicí systém SteeringPro poskytuje podle potřeby potřebné řízení. V závislosti na rychlosti jízdy, úhlu řízení nebo rychlosti otáčení volantu.

Při rychlém otáčení traktoru na souvrati, SteeringPro poskytne potřebnou pomoc například k plném rejdu. Systém bude možné propojit s navigací Autoguidance bez dalších externích komponentů. Systém také navrhne řidiči na poli optimální trasu a automaticky ho přesměruje přesně na místo určení. Při jízdě v přímém směru zabraňuje uhýbání traktoru a udržuje jej přesně ve stopě.

SteeringPro v bodech:

  • Posilovač řízení reaguje na danou situaci
  • Maximální přesnost řízení, bezpečnost a komfort
  • Pouze tři komponenty: jednoduchá hydraulika, planetová převodovka, elektromotor
  • V souladu se všemi systémy bezpečnosti vozidel a naváděcími systémy
  • Absolutně spolehlivé a bezúdržbové

Autor: Milan Jedlička
Foto: Deutz-Fahr

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.