Pozvánka na Polní den společnosti HORSCH. Ždírec 26. 6. 2024 od 9:30 hod.
Dnes je 3.5. – svátek slaví Alexej

Přehledně: Co bude k vidění na veletrhu Techagro 2018?

Aktualizováno: 15. 4. 2018

Od 8. do 12. dubna 2018 proběhne na výstavišti v Brně další ročník Mezinárodního veletrhu zemědělské techniky Techagro. Výstaviště je otevřeno denně od 9 do 18 hodin. Někteří vystavovatelé už stihli prozradit, co na veletrhu bude k vidění.

Na veletrhu nemůže chybět Zetor. Ten představí MAJOR v novém designu, nové modely UTILIX a HORTUS a modernizované stroje modelových řad PROXIMA a FORTERRA. S traktory Zetor bude spjat i stánek společnosti Agri Machines. Tam bude k vidění historická technika, včetně traktorů Zetor (traktor ZETOR 25 T s nakladačem NUJN 100, traktor ZETOR 50 SUPER, sklízecí mlátička CLAAS COLUMBUS, traktor ŠKODA 30, pásový traktor ZETOR 2023). Z nové techniky pak ZUNHAMMER KUSGU, CLAAS XERION + ZUNHAMMER 16.000l, VOGELSANG X-TILL, proběhne premiéra samochodného rozmetadla síranu, průmyslových hnojiv, vápna a jemně mletého vápence CLAAS XERION + BREDAL s aplikačními rameny 12 m.

Firma HANÁK společně s Geringhoff premiérově představí pásovou žací lištu Truflex 30. Na výstavní ploše společnosti Agrall budou probíhat komentované prohlídky (čtyři tematické celky). Vystavena bude manipulační technika Torion, nová generace velkých traktorů Claas Axion 900 a nová řada Axion 800. Vystaven bude nejspíše i polopásový Axion a polopásová řezačka Jaguar Terra Trac.

STS Olbramovice, a.s. přiveze novinku v podobě rozmetadla Davinio. Také stánek společnosti P&L spol. s r.o. bude ukazovat řadu novinek. Návštěvníkům se představí nová řada sklízecích mlátiček Sampo Comia 2.0 od společnosti Sampo Rosenlew. Dále nový sběrač kamenů ELHO SCORPIO a zbrusu nové nakladače VENIERI z Itálie. Z vlastní výroby bude prezentován nový pásový kypřič Eco Tiller. Společnost N&N KOŠÁTKY přiveze nový žací stroj SaMASZ XT 390. Ze sortimentu výrobce kejdovačů a cisteren Meprozet bude představena cisterna o objemu 14.000 litrů s úpravou na převoz kapalných hnojiv DAM, natáčecí zadní nápravou, odpruženou ojí a spoustou další doplňkové výbavy. Novinkou pro letošní rok 2018 bude rozmetadlo chlévské mrvy SIPMA RO 1000 TAJFUN s rozhozem 12 m o objemu 11m3. TOKO AGRI a.s. představí novou modelovou řadu strojů na zpracování půdy Promagro. Tyto storje byly speciálně vyvinuty pro evropský trh. K vidění budou diskové podmítače Bulat, Dominanta a Master. Mezi radličkové kultivátory patří: Granit, Olymp Plus, Rubín Plus, Kontur a Malachyt.

B.Z.Agency s.r.o. bude na letošním Techagru vystavovat nejnovější traktory ze své nabídky, a to modely speciálních traktorů Vigneto a Vigneto Largo -  jsou to novinky homologované v České republice v závěru roku 2017. Na stánku společnosti Agromex uvidíme nové pásové traktory Fendt 900 MT, zástupce kolových traktorů řady 1000 Vario a závěsnou techniku v barvách Fendt.  Nebude chybět ani samojízdný postřikovač Fendt. Expozice značky New Holland Agriculture od společnosti AGROTEC a.s. se letos ponese v duchu hesla „Smart&Easy“ tedy snadného života s chytrými systémy. Takže uvidíme autonomní traktor T8.435 SmartTrax s polopásovým podvozkem, traktory T7HD s automatickým otáčením na souvrati, novou sklízecí mlátičku CR10.90, traktor T6 s novou dvou spojkovou převodovkou DynamicCommand, čelně nesený DiscCutter F 320P a vzadu nesený hydraulicky odpružený žací mačkač DiscCutter 320P v barvách New Holland, sklízeče hroznů New Holland BRAUD a vinařský pásový speciál TK na gumových pásech SmartTrax. Společnost MALCOM cz bude prezentovat novinku v podobě traktoru Vega K105 značky Ferrari a samochodný žací speciál Ma.Tra 250, patřící do skupiny BCS – Ferrari Group.

Firma Krone především vystaví zástupce nové řady samojízdných sklízecích řezaček BiG X 880 s kabinou vybavenou hydraulickým zdvihem LiftCab, nový vůz MX 370 GL, inovovaná balička CF155 XC, lis na válcové balíky Fortima 1250 MC ve výročním designu, nový akumulační vůz BaleCollect 1230. Společnost Unimarco bude mít výstavní plochu v novém designu a ukáže nový samojízdný postřikovač Hardi HELLIOS, který patří mezi nejmenší samojízdné postřikovače na trhu s rameny umístěnými vpředu. LEMKEN vystaví v Brně na vnitřní a venkovní ploše prakticky celý průřez svým výrobním portfoliem. Poprvé bude vystaven přesný secí stroj Azurit se systémem ukládání osiva DeltaRow.

Zajímavou expozici bude mít i český výrobce Farmet. „Připravujeme premiéru úplně nového kombinovaného disko-dlátového kypřiče Triton využívající výhod obou základních typů kypřičů diskových a dlátových. Dále premiéry nových strojů rozšiřující stávající portfolio jako je varianta modulárního secího stroje Falcon ve verzi secího nosiče SW a menší, jednodušší varianta Compact pro menší zemědělce. Dále nové pracovní orgány kypřičů a hloubkových kypřičů s prodlouženou životností a řada dalších technických inovací zvyšujících užitnou hodnotu strojů značky Farmet. Za divizi OFT zde budeme mít na ukázku malý lis, který bude v provozu.“ prozradil Ing. Martin Kořízek pro server bvv.cz. U českého výrobce SMS CZ také proběhne premiéra nových výrobků. „Na Techagru bude představeno několik novinek, převážně ze skupiny válů. Předně to bude nový model těžkých lučních válů LV540, nový model válů cambridge s širokou paletou adaptací pro trvalé travní porosty a tzv. aerátor-válec provzdušňující kořenový systém trvalých travních porostů. Novinkou je i nová řada radličkových kypřičů, jejich reprezentant bude rovněž předveden,“ uvedl Vladimír Cingroš ze společnosti SMS CZ pro server bvv.cz.

Z techniky John Deere budou vidět novinky, jako jsou traktory 6250R a 5100R, první automatizovaná sklízecí mlátička S790, nové řady lisů a osmiřádkový přesný secí stroj ExactEmerge. Mezi vystavenými exponáty bude i systém StalkBuster či nový kolový nakladač Kramer. Společnost Austro Diesel by měla prezentovat sklízecí mlátičku IDEAL (podle našeho nového zjištění, sklízecí mlátička nejspíše vystavena nebude. Původní oficiální informace ale avizovaly opak. pozn. redakce 5.4.2018 - 20:46) a nové žací stroje a lisy v barvách Massey Ferguson.Vstupenky lze zakoupit i na místě. Pokud se chcete vyhnout frontám a mít zlevněné vstupné, pak můžete zaplatit vstupenku přes adresu  https://etickets.bvv.cz/cs/objednavka/vstupenky a zadat kód H54LT6P448.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Archiv firem

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.