Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 26.4. – svátek slaví Oto

Přichází nová generace samojízdných postřikovačů John Deere

Zveřejněno: 30. 9. 2019

Společnost John Deere představuje novou generaci samojízdných postřikovačů vyráběných v závodě Horst v Nizozemsku. Nové modely R4140i a R4150i poskytnou lepší výkon, přesnost, bezpečnost a pohodlí při jízdě.

Postřikovač John Deere - ilustrační foto.

Vývoj se spíše ubíral směrem ke zlepšení aplikačních dávek a vylepšení operačního prostředí. V kabině nalezneme novou generaci integrovaného uživatelského rozhraní - univerzální displej John Deere 4640 namontovaný na nové loketní opěrce.

Bezdrátová telematika JDLink bude u nových postřikovačů standardem s pětiletou aktivací zdarma ve verzi Connect. Vylepšení se dočkalo i celkové osvětlení. Nová kabina bude k mání ve dvou provedeních, volitelně bude k dispozici kategorie ochrany 4.

Modely R4140i/R4150i budou nadále využívat systém PowrSpray, který se postará o plnění postřikovače pomocí výkonného odstředivého čerpadla. Tento systém je vybaven i funkcí pauzy, takže obsluha může kdykoliv snížit výkon plnění pro namíchání potřebného postřiku. V systému PowrSpray je též hlavní postřikové čerpadlo odstředivé. Postřiková dávka je pak řízena otáčkami tohoto čerpadla. Tento systém výrazně zkracuje dobu plnění, zvyšuje přesnost aplikace díky rychlosti reakce na změnu rychlosti či počet zapnutých sekcí a v neposlední řade je konstrukčně jednodušší.

Na přání bude možné postřikovače vybavit systémem ExactApply upraveným pro evropské použití, který je již dva roky k dispozici v Americe. Systém umožňuje ručně z kabiny nebo automaticky ovládat trysky na ramenou v závislosti na aplikační dávce a rychlosti. Aplikační dávky zůstávají stejné po celé šířce ramen, a to i při otáčení postřikovače. Každá tryska je ovládána individuálně pomocí sekční kontroly a GPS.

Nové modely také zvládnou vyšší rychlost při přepravě – až 50 km/h.

John Deere oficiálně nedávno představil novou modelovou řadu traktorů 6M, nové lisy a sklízecí řezačky. Neoficiálně představil i novou generaci traktorů John Deere.
Autor: Milan Jedlička
Foto: John Deere

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.