Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 20.4. – svátek slaví Marcela

Pro lisy a shrnovače, čtvrtý výrobní závod Pöttinger byl oficiálně otevřen

Zveřejněno: 12. 6. 2021

Čtvrtý výrobní závod rakouské společnosti Pöttinger byl oficiálně otevřen 11. června 2021. Majitelé, jednatelé, zaměstnanci a pozvaní hosté převzali nový závod v St. Georgen poblíž Grieskirchenu (Rakousko). První etapa výstavby byla realizována za pouhý rok a vyžádala si investici 25 milionů eur.

První fáze výstavby zahrnovala stavbu hal na ploše 17 hektarů. To se provedlo za pouhý rok. Zdroj foto - tisková zpráva Pöttinger

Když v roce 1871 založil hodinář a zámečník Franz Pöttinger společnost, určitě netušil, že přesně o 150 let později se pod jeho jménem otevře čtvrtý výrobní závod. Výstavbou nového závodu nedaleko sídla skupiny se mezinárodní zemědělská strojírenská společnost zavázala ke svým kořenům. V Grieskirchenu se nachází hlavní výrobní závod, kde se vyrábí technika pro sklizeň pícnin. V německém Bernburgu se zase vyrábí secí stroje a v českých Vodňanech technika na zpracování půdy. V novém výrobním závodě ve St. Georgenu se budou vyrábět lisy na kulaté balíky a velké shrnovače.

První fáze výstavby zahrnovala stavbu hal na ploše 17 hektarů. To se provedlo za pouhý rok. Aby mohl v budoucnu Pöttinger reagovat na další zvýšení poptávky, je nový výrobní závod navržen tak, aby mohl mít výrobní kapacitu jako ten hlavní.

Současně při slavnostním ceremoniálu během otevírání výrobního závodu byl ohlášen start druhé fáze výstavby. Za 45 milionů eur budou rozšířeny výrobní haly.  Zdroj foto - tisková zpráva Pöttinger
Současně při slavnostním ceremoniálu během otevírání výrobního závodu byl ohlášen start druhé fáze výstavby. Za 45 milionů eur budou rozšířeny výrobní haly. Zdroj foto - tisková zpráva Pöttinger

Současně při slavnostním ceremoniálu během otevírání výrobního závodu byl ohlášen start druhé fáze výstavby. Za 45 milionů eur budou rozšířeny výrobní haly. V novém závodě bude v budoucnu prostřednictvím ekologicky šetrného procesu lakování probíhat i povrchová úprava strojů.

Lisy Impress a shrnovače Top zatím bude vyrábět 60 zaměstnanců.  Zdroj foto - tisková zpráva Pöttinger
Lisy Impress a shrnovače Top zatím bude vyrábět 60 zaměstnanců. Zdroj foto - tisková zpráva Pöttinger

Během stavby nové továrny bylo použito dřevo (jako obnovitelný stavební materiál), podlahové vytápění, technologie LED, vysoce kvalitní tepelná izolace a rekuperace tepla. U výrobních hal se také nachází květinový pás – v budoucnu tam bude park pro zaměstnance.

Lisy Impress a shrnovače Top zatím bude vyrábět 60 zaměstnanců. Po dokončení dalších hal bude potřeba dalších 30 až 40 lidí.

Autor: Milan Jedlička1)
Foto: Pöttinger

1) z podkladů Pöttinger

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.