Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 26.4. – svátek slaví Oto

Prohlédněte si posklizňovou linku PAWLICA a moderní halu AGE pro odchov kuřic z pohodlí domova!

Zveřejněno: 15. 2. 2021

Společnost PAWLICA s.r.o., která se zaměřuje na rekonstrukce a stavby posklizňových linek na klíč, připravila pro zemědělce zajímavou novinku. Tou je virtuální prohlídka posklizňové linky, kterou je možné navštívit celoročně, a to dokonce z pohodlí domova. Bude Vám k tomu stačit pouze počítač nebo mobilní telefon. Ani naše sesterská společnost AGE s.r.o. nezůstala pozadu. Ta si pro své zákazníky připravila virtuální prohlídku haly AGE pro odchov kuřic.

Sušička STELA GDB-TN 1/9 S využívá v Troubkách k sušení odpadní teplo z bioplynové stanice

Zmíněné virtuální prohlídky najdete na webových stránkách www.pawlica.cz a www.age.cz. V rámci „počítačové návštěvy“ si můžete stavby důkladně prozkoumat a seznámit se blíže s technologiemi, které firma PAWLICA s.r.o. i AGE s.r.o. nabízí. Prohlídky obsahují mnoho zajímavých fotek, videí a detailních popisků jednotlivých technologií. Posklizňová linka, která je ve virtuální prohlídce zobrazena se nachází v zemědělském podniku Troubecká Hospodářská a.s. Hala AGE pro odchov kuřic byla postavena pro firmu BEST, spol. s r. o. na farmě v Kravařích.

Posklizňová linka na klíč

Posklizňová linka v Troubkách byla zprovozněna v roce 2019. Projekt zahrnuje sušící linku, osazenou sušičkou STELA GDB-TN 1/9 S, která jako topné médium využívá zbytkové teplo z bioplynové stanice střediska. Výkonnost příjmových cest je 100 tun/hod a je zde instalována i stejně výkonná čistička RUBERG RVS 100. Pro uskladnění materiálu investor využil osvědčených amerických sil BROCK s celkovou kapacitou 12 000 tun.

Ta slouží pro uskladnění všech tří tržních komodit - pšenice, ječmene a řepky. K dopravě materiálů v rámci celé linky slouží švédské dopravníky SKANDIA o výkonu 100 tun/hod, které ještě doplňuje systém obilních pump dánského výrobce SØBY se stejným výkonem. K vyskladňování slouží expedičními zásobníky doplněné mostovou váhou Pawlica TruckScale pro obchodní měření. Obsluha tak má při expedici přesné informace o množství vydávaného materiálu. Posklizňová linka je také vybavena systémem automatického řízení a řízení provzdušňování.

K uskladnění produkce v Troubkách slouží pozinkovaná sila BROCK s celkovou kapacitou 12 000 t
K uskladnění produkce v Troubkách slouží pozinkovaná sila BROCK s celkovou kapacitou 12 000 t

Řešení pro malé i velké farmy

Firma PAWLICA s.r.o. je lídrem mezi dodavateli technologií pro skladování, čištění, dopravu a sušení obilovin a dalších zrnin. Zaměřujeme se na stavbu moderních posklizňových linek „na klíč“, či modernizaci stávajících posklizňových linek. Našimi zákazníky jsou malé rodinné farmy i velké zemědělské podniky. Při navrhování posklizňových linek a skladů na obilí vycházíme z bohatých zkušeností naších projektových specialistů a konstruktérů. Strojní technologii do posklizňových linek dosazujeme vždy po dohodě se zákazníkem. Většinou se v klíčových strojích opíráme o produkty špičkových zahraničních výrobců a v běžném příslušenství linek o technologií tuzemskou. Výběr výrobců a dlouhodobá spolupráce s nimi nám umožňuje pohotovou realizaci jak kusových dodávek strojů, tak investičních celků.

Doprava materiálu v rámci posklizňové linky v Troubkách je řešena prostřednictvím dopravníků SKANDIA a obilní pumpy SØBY o výkonu až 100 t/h
Doprava materiálu v rámci posklizňové linky v Troubkách je řešena prostřednictvím dopravníků SKANDIA a obilní pumpy SØBY o výkonu až 100 t/h

Značka chráněna patentovým vzorem

Posklizňová linka PAWLICA je postavena z prověřených evropských a amerických technologií, jejichž vzájemná integrace a funkce je odzkoušena na stovkách společných instalací. Kombinace obilních sil BROCK, sušárny STELA, čističky obilí GEBR. RUBERG a dopravníků SKANDIA je certifikována a chráněna patentovým vzorem. Značka PAWLICA se během uplynulých třiceti let stala symbolem kvalitní a funkční posklizňové linky jak pro malé farmáře, tak velké zemědělské podniky. Projekty řešíme individuálně a s ohledem na požadavky každého zákazníka, neboť spokojenost našich zákazníků je u nás na prvním místě.

Moderní hala AGE pro odchov kuřic postavena za půl roku

Nová hala pro odchov kuřic se začala v Kravařích stavět na přelomu února a března 2020 a postavena byla koncem července. Celková naskladňovací kapacita haly činí 22 000 kusů. Rozměr haly je 22 x 100 m a pět metrů zabírá přípravna, kde je zázemí pro obsluhu. V hale se nachází také hygienická smyčka. Vše je integrované do jednoho prostoru, přičemž hala je připravená na to, aby na ni v budoucnu mohla být napojena další hala o stejné velikosti.

Krmení přímo z podestýlky

Co se týče krmného systému, krmivo pro kuřice je spirálovým flexibilním dopravníkem transportováno do automatické vážní jednotky a z ní terčíkovým dopravníkem Discaflex následně do jednotlivých rozmetadel. Jakmile se rozmetadla spustí, obslouží celou plochu haly a kuřata sbírají krmivo přímo z podestýlky. To je dobré pro nasycení každého kuřete, zlepšuje se i kvalita podestýlky a zdravotní stav běháků. K uskladnění krmiva slouží sila výrobce Roxell.

Novou halu v Kravařích pro odchov hejna masného typu dodala firma AGE s.r.o. Naskladňovací
kapacita haly činí 22 000 kusů
Novou halu v Kravařích pro odchov hejna masného typu dodala firma AGE s.r.o. Naskladňovací kapacita haly činí 22 000 kusů

Pro účely napájení byl v Kravařích instalován napájecí podvěsný kapátkový systém Impex, jež je možné je doplnit několika typy odkapových misek. Odkapové misky se používají zejména pro brojlery, nosnice, odchovy a rodičovské chovy.

Ventilace haly ušitá na míru

Řízení ventilace v hale má na starost centrální řídicí systém pro halové technologie AGE-VENT 300, prostřednictvím nějž je ovládáno i krmení, napájení i osvětlení v hale. Hlavní předností tohoto zařízení je nastavení, které pokrývá celý turnus. Jednotka AGE-VENT 300 byla vyvinuta firmou AGE s.r.o. a je chráněna patentem. Její nastavení a funkce mohou být přizpůsobeny požadavkům investora.

Řízení ventilace ve stáji má na starost centrální řídicí systém pro halové technologie AGE-VENT 300, jehož prostřednictvím je ovládáno i krmení, napájení i osvětlení v hale
Řízení ventilace ve stáji má na starost centrální řídicí systém pro halové technologie AGE-VENT 300, jehož prostřednictvím je ovládáno i krmení, napájení i osvětlení v hale

Hala s modulovou konstrukcí

Konstrukce haly je ocelová žárově zinkovaná s využitím PIR panelů s vysokou požární odolností. Jelikož se jedná o modulové řešení, rozměry haly lze přizpůsobit požadavku zákazníka. Další předností haly AGE je velmi dobrá technologie ventilace a tepelné izolace, jež pomáhají udržovat optimální mikroklima uvnitř haly. Haly AGE jsou přínosné nejen z pohledu vysoké úrovně welfare, které poskytují zvířatům, ale rovněž z hlediska spotřeby energií a lepšího dodržování biosecurity díky širším možnostem čištění a dezinfekce.

Ke skladování a přepravě krmiv slouží sila a dopravníky Roxell
Ke skladování a přepravě krmiv slouží sila a dopravníky Roxell

Společnost AGE s.r.o je dlouholetým dodavatelem komplexních stájových technologií pro chovy drůbeže a prasat. Úspěšně realizuje stavby moderně vybavených hal "na klíč" nebo na přání zákazníka dodává jednotlivé systémy do již existujících provozů. AGE s.r.o. má také vlastní moderní robotickou výrobu ocelových hal, výrobu hrazeni pro prasata a produkuje i řadu dalších technologických výrobků do zemědělství.

Přejme příjemné prohlídky!

Pawlica a AGE tým

www.pawlica.cz

www.age.cz

Autor: Jana Čechová
Foto: PAWLICA

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.