Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 20.4. – svátek slaví Marcela

Radličkový kypřič Lemken Karat 10 přichází v neseném a poloneseném provedení

Zveřejněno: 3. 5. 2023

Díky symetrickému uspořádání radliček má Lemken Karat 10 nízké požadavky na tahový výkon traktoru a eliminuje boční tah při práci na nerovném terénu či používání navigačního systému.

Radličkový kypřič Lemken Karat 10 v neseném provedení.

Uspořádání radliček je jen jednou z klíčových oblastí, které společnost Lemken u svého prodejně úspěšného kypřiče Lemken Karat 10 ještě vylepšila. Ke stroji jsou například nově k dispozici křídlové radličky pro mělké zpracování půdy. Alternativně lze použít úzké radličky pro hluboké zpracování půdy. Všechny radličky jsou volitelně k dispozici v odolnějším karbidovém provedení.

Radličky DeltaCut lze použít pro velmi mělké zpracování půdy. Standardní rychlovýměnný systém umožňuje rychlou a snadnou výměnu radliček pro pracovní hloubku až 30 cm.

Volitelně jsou k dispozici radličkového kypřiče Lemken Karat 10 speciálně tvarované urovnávací disky, které se uplatní zejména na těžkých půdách. Nově jsou k dispozici také okrajové disky a radličky, které lze mechanicky nebo hydraulicky sklopit.

Nový kypřič Lemken Karat 10 je k dispozici také s různým provedením oje, které dovoluje používat traktor s dvoumontážemi.

V případě potřeby si zákazníci mohou vybrat z kompletní nabídky zadních válců a zavlačovačů Lemken.
V případě potřeby si zákazníci mohou vybrat z kompletní nabídky zadních válců a zavlačovačů Lemken.

Volitelně lze radličkový kypřič Lemken Karat 10 vybavit hydraulicky nastavitelnou sekcí s disky. Díky tomu lze ještě lépe zapracovat do půdy velké množství organické hmoty. Disky, které jsou jednotlivě zavěšeny na listových pružinách, rozmělňují organickou hmotu a rozbíjejí hrudky půdy, takže stroj může půdu intenzivně promíchávat a pracovat bez ucpávání.

Nový radličkový kypřič Lemken Karat 10 se vyrábí v provedení s pracovním záběrem od 3 do 7 metrů. Pro polonesené modely je k mání trakční posilovač a systém ContourTrack, který zajišťuje rovnoměrnou pracovní hloubku v kopcovitém terénu. V případě potřeby si zákazníci mohou vybrat z kompletní nabídky zadních válců a zavlačovačů Lemken.