Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 27.4. – svátek slaví Jaroslav

Samosběrací vůz Strautmann Giga-Trailer dostane větší pneumatiky a novou karoserii

Zveřejněno: 22. 3. 2024

Samosběrací vozy Strautmann Giga-Trailer budou pro sklizňovou sezónu 2024 k dispozici s pneumatikami o průměru 30,5 palce. Kromě možností pneumatik byla přepracována také karoserie vozu.

Samosběrací vůz Strautmann Giga-Trailer dostane větší pneumatiky a novou karoserii.

Pro lepší ochranu půdy a nízký valivý odpor nyní společnost Strautmann nabízí možnost vybavit všechny modely Strautmann Giga-Trailer 30,5palcovými pneumatikami. Maximální rozměr pneumatik je 800/45 R30,5.

Dva velké modely Strautmann Giga-Trailer 460 a Strautmann Giga-Trailer 540 jsou standardně vybaveny hydraulickým podvozkem s rozvorem 1 820 mm. Pneumatiky o rozměru 30,5 palce jsou u těchto dvou modelů k dispozici jako volitelná výbava.

Model Strautmann Giga-Trailer 400 musí být vybaven silnějším volitelným podvozkem boogie pro 30,5palcové pneumatiky. Ten má delší rozvor 1 820 mm a vyšší zatížení na nápravu celkem 19,2 tuny.

Strautmann Giga-Trailer 400 má také nový, zesílený rám, aby byl schopen spolehlivě absorbovat vyšší síly vyplývající ze zvýšené celkové hmotnosti a větších kol.

Všechny modely Strautmann Giga-Trailer mohou být na přání vybaveny pneumatikami VF.

Kromě možností pneumatik byla přepracována také karoserie. Ta má nyní kónické boční stěny, takže ložný prostor je v zadní části širší o 50 mm. To umožňuje rychlejší a plynulejší vykládku.