Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 30.4. – svátek slaví Blahoslav

Secí stroj Amazone Cataya Special s dvojdiskovými botkami TwinTeC

Zveřejněno: 10. 8. 2023

Amazone vyvíjí neustále nové řady secích strojů a u těch stávajících rozšiřuje nabídku výbavy. V roce 2019 byl secí stroj Amazone Cataya Special představen s diskovými botkami RoTeC a nyní již s dvojdiskovými botkami TwinTeC.

Secí stroj Amazone Cataya Special.

Kompaktní secí stroj Amazone Cataya Special, který lze snadno spojit s rotačními branami nebo diskovými branami CombiDisc, je teď univerzálnější. Využití v této kombinaci je do připravené půdy, po orbě, ale i do mulče. Je to ideální secí stroj pro malé až střední podniky.

Dvojdisky TwinTeC mají průměr 340 mm a přítlak 40 kg, takže si poradí i v těžkých půdách. Stabilní kolo pro vedení hloubky drží botku ve stejnoměrné hloubce a umožňuje rychlost setí až 10 km/h. Přítlak se nastavuje centrálně pomocí vřetena. Potřebný výkon traktoru je od 120 koní.

Výhodou secího stroje Amazone Cataya Special je i rychloupínací systém QuickLink, usnadňující přípravu kombinace. Díky tomuto kompaktnímu připojení je těžiště blízko traktoru, což je výhodné i při přepravě. Zásobník o objemu 650 litrů zaručuje pro kombinaci o záběru 3 metry velmi dobrý plošný výkon.

Amazone Cataya Special je vybavena řadou moderních obslužných prvků, které usnadňují její přípravu i samotnou práci.