Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 18.4. – svátek slaví Valérie

Sklízecí mlátička CLAAS LEXION získala ocenění FARM MACHINE

Zveřejněno: 6. 12. 2022

Nejnovější generace sklízecích mlátiček CLAAS LEXION získala na veletrhu SIMA 2022 v Paříži ocenění FARM MACHINE za vynikající inovaci v oblasti zemědělské techniky.

Sklízecí mlátička CLAAS LEXION získala ocenění FARM MACHINE.

Mezinárodní veletrh zemědělské techniky SIMA letos oslavil 100. výročí. První den veletrhu jsou tradičně oceňovány inovace v zemědělské technice cenou FARM MACHINE. CLAAS letos dokázal zaujmout porotu složenou z mezinárodních odborných novinářů v kategorii sklízecích mlátiček novým strojem CLAAS LEXION, který byl veřejnosti představen letos v létě.

Sklízecí mlátičky CLAAS LEXION se vyrábí v německém Harsewinkelu a v Omaze v USA. Mezi novinky představené pro sezónu 2023 patří větší kabina s otočným sedadlem řidiče, nový terminál CEMIS 1200 s novým GPS PILOTem či větší zásobník na zrno. Kromě toho jsou k dispozici nové funkce systému CEMOS pro optimalizaci procesů z hlediska produktivity a efektivity. V Evropě doplňuje nabídku produktů také CLAAS LEXION 8600.

Zástupci firmy CLAAS si převzali ocenění FARM MACHINE.
Zástupci firmy CLAAS si převzali ocenění FARM MACHINE.

„S modelem CLAAS LEXION klade CLAAS od roku 1995 udává směr v konstrukci sklízecích mlátiček a od té doby v této inovativní síle pokračuje,“ vysvětluje Jan-Hendrik Mohr, který je ve výkonné radě skupiny CLAAS zodpovědný za oblast sklizně obilovin. „Obzvláště nás těší, že poté, co řada CLAAS TRION získala titul FARM MACHINE 2022, můžeme nyní v tomto úspěchu pokračovat s novou sklízecí mlátičkou CLAAS LEXION. Ocenění FARM MACHINE a jiná další ocenění jsou pro nás pobídkou, abychom v zájmu našich zákazníků i nadále dostáli svému tvrzení, že jsme etalonem vysoce výkonných sklízecích mlátiček.“

V roce 2019, po uvedení sklízecích mlátiček CLAAS LEXION 5000/6000/7000/8000 na trh, zahájil CLAAS kontinuální proces modernizace celého sortimentu sklízecích mlátiček. S modely CLAAS LEXION a CLAAS TRION nabízí díky jejich modulární konstrukci nejširší sortiment sklízecích mlátiček na trhu.