AgroEcoPower na Techagro 2024. Pavilon P, stánek 056
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

CLAAS TRION získala ocenění FARM MACHINE 2022. Nově definuje střední výkonnostní třídu sklízecích mlátiček

Zveřejněno: 21. 3. 2022

Sklízecí mlátička CLAAS TRION byla oceněna mezinárodní porotou jako FARM MACHINE 2022. Kvůli koronavirové pandemie se ocenění uskutečnilo digitálně.

CLAAS TRION získala ocenění FARM MACHINE 2022.

Každé dva roky uděluje porota složená z mezinárodního týmu novinářů z oblasti zemědělství a zemědělské techniky ceny FARM MACHINE. Obvykle se udělují na veletrhu Agritechnica, ale kvůli zrušení letošního veletrhu zemědělské techniky se přední německá skupina Landwirtschaftsverlag (dlv) rozhodla pro digitální udělení s jednou kategorií denně v průběhu přibližně tří týdnů.

V kategorii „sklízecích mlátiček“ dokázal porotu přesvědčit Claas Trion. „Ocenění FARM MACHINE je skvělou odměnou pro každého, kdo se na projektu podílel. Potvrzuje to náš cíl mít v nabídce řadu sklízecích mlátiček střední třídy nabízející různé technologické možnosti se zaměřením na zákazníky,“ vysvětlil Jan-Hendrik Mohr, který je ve výkonné radě skupiny CLAAS zodpovědný za obchodní oblast sklizně obilí. „Dříve byli zemědělci a dodavatelé ze všech důležitých pěstitelských oblastí jen zřídka součástí nového vývoje jako je tomu u sklízecí mlátičky Claas Trion. Dnes jsme v segmentu od 258 koní schopni nabídnout stroj s výbavou od základní úrovně až po plně vybavenou verzi, která zákazníkovi umožňuje technologicky se vyvinout až na úroveň sklízecí mlátičky Claas Lexion, nebo zvolit jednoduchý stroj bez velkého množství elektroniky, který vyhovuje jejich podniku.“

Claas Trion byl poprvé představen v Evropě v létě 2021 pod heslem „Hodí se na Vaši farmu“. S 20 modely a širokým výběrem vybavení zcela nově definuje střední výkonnostní třídu sklízecích mlátiček. Od pěti vytřásadlového stroje s výkonem 258 koní po hybridní sklízecí mlátičku s dvojitým rotorem o výkonu 435 koní je možné téměř všechny modely nabídnout s velkým množstvím vybavení jako je pásové pojezdové ústrojí CLAAS TERRA TRAC, pásy šikmého dopravníku, vyrovnání podvozku MONTANA nebo asistenční systém pro řidiče CLAAS CEMOS. K tomu byl představen nový CLAAS GPS PILOT s terminálem CLAAS CEMIS 1200 pro automatické řízení.

Sériová výroba sklízecí mlátičky Claas Trion byla zahájena v únoru na montážní lince sklízecích mlátiček v Harsewinkelu, která byla před několika měsíci kompletně modernizována.

Autor: redakce Agroportal24h.cz
Foto: CLAAS

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.