Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 19.4. – svátek slaví Rostislav

Väderstad Seed Hawk slaví 30 let. Vyrábí největší secí stroje

Zveřejněno: 10. 7. 2021

Významný výrobce zemědělských strojů Väderstad v těchto dnech slaví 30. výročí své značky Seed Hawk na severoamerickém trhu. V kanadských prériích je Seed Hawk partnerem pro farmáře a přináší jim chytrá řešení pro jejich práci. Skupina strojů Seed Hawk se vyrábí ve Väderstad Industries ve městě Langbank, stát Saskatchewan, Kanada.

Väderstad Seed Hawk vyrábí obří secí stroje pro americký trh. Zdroj foto – tisková zpráva Väderstad

„Před třiceti lety jsme vyvinuli secí stroj, který splňoval požadavky na vysokou kvalitu uložení osiva a dnes se dál technicky zlepšuje. V posledních třech dekádách se zemědělská praxe hodně změnila a proto i my přizpůsobujeme stroje novým požadavkům na přesnost, kvalitu a hospodárnost. Naši zemědělci tak mají řešení, které funguje v jejich podmínkách, a zajišťuje jim skvělé vzcházení porostů, vysoké výnosy a kvalitu zrna. V neposlední řadě si drží nízké náklady. Těšíme se na dalších třicet let spolupráce s farmáři, dále budeme jejich partnery na poli i v dílně,“ říká Jason Strobbe, ředitel společnosti Väderstad Inc.

Koncept Seed Hawk byl vytvořen v roce 1991, kdy nic podobného na trhu neexistovalo. Během třiceti let získal díky inovaci secí stroj Seed Hawk dominantní postavení na trhu v systému hospodaření s minimálním zpracováním půdy. Zásadní inovace a patenty jako secí radlička Seed Hawk, ovládání sekcí Sectional Control Technology, ovládání iCon Wireless Control System a výsevní ústrojí Fenix III dále posouvají způsoby hospodaření.

Historie společnosti Väderstad Seed Hawk. Zdroj foto – tisková zpráva Väderstad
Historie společnosti Väderstad Seed Hawk. Zdroj foto – tisková zpráva Väderstad

Nigel Jones, provozní ředitel Väderstad Industries Inc. dodává: „V současnosti se v areálu Väderstad Industries nachází výroba se skladovacími plochami, oddělení výzkumu, vývoje a testování a centrum náhradních dílů. Pracuje zde 200 zaměstnanců a vzhledem k velkému růstu výroby počítám, že koncem roku budeme mít zaměstnanců až 260. Během dlouhých let jsme naše stroje stále zlepšovali a nyní jsme proti konkurenci o hodně silnější. To vše jen díky našim skvělým zaměstnancům, mnozí z nich zde pracují celou kariéru a je skvělé vidět výsledky jejich dlouhodobé práce.“

Nedávno Väderstad oznámil koupi americké společnosti AAJV, nově Väderstad Inc.

Autor: Ludvík Balát1) , redakce Agroportal24h.cz
Foto: Väderstad

1) z podkladů Väderstad


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.