Víceúčelové rotační plečky GST BIOSTAR. Nástroj na celoplošnou mechanickou kultivaci
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

Väderstad vyrobil secí stroj Tempo L s číslem 1000

Zveřejněno: 19. 3. 2021

Väderstad jako jeden z největších výrobců strojů na zpracování půdy, vyrobil univerzální a přesný secí stroj Tempo L s pořadovým číslem #1000. Model Tempo L ovlivnil zemědělství krátce po uvedení na trh, v roce 2017 totiž vytvořil světový rekord v přesném setí.

Secí stroj Väderstad Tempo L

Tempo L se začalo dodávat zákazníkům v roce 2017 a rychle dosáhlo úspěchu díky nepřekonatelné výkonnosti a přesnosti setí. Mnoho titulků odborných časopisů popisovalo dosažení světového rekordu, kdy během 24 hodin Tempo L zaselo v Maďarsku těžko uvěřitelných 502 hektarů kukuřice, průměrná rychlost byla 20 km/h. Díky technologii PowerShoot, která je patentem Väderstad, dokáže Tempo i při vysokých pracovních rychlostech udržovat bezkonkurenční přesnost hloubky uložení semen a jejich vzdálenosti v řádku.

„Tempo L samozřejmě posunulo limity přesného setí a výkonnosti. Dva měsíce po stanovení světového rekordu Univerzita Gödöllő analyzovala 6 808 rostlin. Výsledek hovoří za vše, odchylky při setí, vynechávky a dvojáky, byly minimální," uvádí Mattias Hovnert, viceprezident pro prodej a marketing ve Väderstad.

Výrobní tým
Výrobní tým

Väderstad vyrobí každý rok průměrně 5 500 strojů a minulý týden bylo vyrobeno Tempo L s číslem #1000. První stroj byl vyroben v roce 2017. V současné době je Tempo L dostupné ve verzích 8 až 24 řádků, od června roku 2021 se začne vyrábět verze Tempo L 32. Největší zástupce rodiny Tempo bude mít 32 řádků a pracovní záběr 12 metrů.

Andreas Karlsson je vedoucí výrobní linky pro stroje Tempo L, tam jsou všechny stroje ručně skládány. „Když to spočítám, myslím, že jsem vedoucím výroby minimálně u 500 kusů strojů Tempo L, které byly z celkové tisícovky vyrobeny. Pro mě a můj tým je práce na Tempu L velmi zajímavá a komplexní. Vyrábět tak oblíbený a úspěšný stroj, který navíc drží světový rekord, je opravdová čest!“

Andreas Karlsson, vedoucí výrobní linky na secí stroje Tempo L
Andreas Karlsson, vedoucí výrobní linky na secí stroje Tempo L

Celá Tempo rodina je velmi oblíbená u zemědělců, po celém světě pomáhá zakládat porosty a dosahovat těch nejlepších výsledků. Tempo L #1000 se brzy vydá na cestu k novému majiteli, který se může těšit na mnoho let úspěšné práce. Při maximální přesnosti, samozřejmě!

Autor: Väderstad
Foto: Väderstad

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.