Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 23.4. – svátek slaví Vojtěch

Velká kapacita a nízká pohotovostní hmotnost. To dokázal Fliegl u cisterny Poly-Line

Zveřejněno: 30. 11. 2018

Nová transportní cisterna Fliegl HFW 29.000 Poly-Line Tridem má kapacitu 29 000 litrů a mimořádně nízkou pohotovostní hmotnost cca 5,5 tun. Při navrhování byl kladen důraz na konstrukci s optimalizovanou hmotností, dobrou manipulaci a samozřejmě na funkčnost.

Fliegl HFW 29.000 Poly-Line Tridem

Nové právní předpisy vyžadují efektivní aplikaci hnojiva. Díky nim ale mají také zemědělci stále méně času, kdy mohou hnojivo aplikovat, čímž na zemědělce a podniky služeb neustále působí tlak. Mnoho farmářů odděluje přepravu hnojiva a jeho následnou aplikaci. Pro bezproblémový transport hnojiva k aplikační cisterně nabízí Fliegl novou transportní cisternu HFW 29.000 Poly-Line Tridem. Cisterna má celkovou hmotnost 34 000 kg, což je stále legální při silniční dopravě (v závislosti na typu přepravovaného hnojiva cca 950kg/m3).

Cisterna má speciální rámovou konstrukci z jemné oceli s integrovaným rámem podvozku. Standardní pneumatické zavěšení, hydraulické zavěšení oje a speciálně tvarovaná nádrž GRP s velmi nízkým těžištěm a speciálně tvarované přepážky zajišťují dokonalý jízdní komfort. Díky kompaktnímu designu má vozidlo celkovou délku menší než deset metrů a díky dvěma standardním řídicím nápravám lze snadno zvládnout manévr do úzkého vjezdu na pole. Pro tento účel je také k dispozici hydraulické nucené řízení.

Cisterna je standardně vybavena hydraulickým víkem a možností externího plnění a odsávání. Volitelně jsou k mání přečerpávací čerpadla. Cisternu lze vyprázdnit během 4 minut. Aby byl hnůj homogenní během přepravy, Fliegl nabízí pro tento účel hydraulické vnitřní míchadlo. K dispozici jsou také další zajímavé možnosti, jako je centrální mazání, pracovní světla LED, doplňkový ukazatel úrovně naplnění, centrální mazání, přepínací ventily apod.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Fliegl

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.