Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 26.4. – svátek slaví Oto

Velká poptávka, malý výrobní závod. AGCO zvyšuje kapacitu a optimalizuje výrobu

Zveřejněno: 18. 9. 2018

Koncem roku 2016 byly uvedeny na trh první stroje pro sklizeň pícnin Fella pod značkami Fendt a Massey Ferguson. Od té doby se výrazně změnilo zastoupení značek: v roce 2018 se vyrábí stroje pro sklizeň pícnin pod značkou Fella v podílu 40 %, což znamená, že 60 % strojů Fella je vyráběno pod značkou Massey Ferguson a Fendt. Celkový počet vyráběných strojů se značně zvýšil a v současné době se zvyšuje poptávka po větších strojích. Výrobní kapacita v domovském Feuchtu dosahuje svých hranic. Proto se zahájila výstavba nových výrobních prostor.

Montáž shrnovače.

Výrobní závod ve městě Feucht zažívá největší období změn za posledních 20 let. Změny zahrnují výstavbu výrobních zařízení pro tři značky, zvýšení výrobní kapacity až o 40 % a přeměnu firemních procesů na systém SAP.

Svůj podíl na vysoké poptávce má strategie AGCO Full Line, což znamená, že je pod jednou značkou Fendt/Massey Ferguson, nabízen ucelený sortiment závěsné techniky. Kromě techniky pro sklizeň pícnin zahrnuje sortiment také senážní vozy a lisy od společnosti Lely.

Slavnostní zahájení výstavby.
Slavnostní zahájení výstavby.

Investicí do rozšíření výrobního závodu ve městě Feucht položí AGCO základy pro plánovaný růst v nadcházejících letech. Společnost investuje 10,5 milionů EUR. Největším přírůstkem bude nová montážní hala o rozměrech 4000 m2, kde bude v budoucnu vyráběna celá řada žacích strojů. Samotná výroba se optimalizuje. Nový přístup k výrobě umožní vyrábět výrobky včas a pružněji reagovat na rostoucí nároky jednotlivých trhů.

Výrobní závod AGCO Feucht GmbH zaměstnává 210 zaměstnanců a je zodpovědný za vývoj a výrobu bubnových a diskových sekaček, obracečů a shrnovačů.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Fendt

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.