Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 19.4. – svátek slaví Rostislav

Výkon 100 koní a plynulá převodovka. Nový Deutz-Fahr 5D na prvních fotkách

Zveřejněno: 26. 9. 2020

Na konci letošního podzimu má proběhnout oficiální představení nové modelové řady traktorů Deutz-Fahr 5D. Na různých fórech a především sociálních sítích už nyní kolují první uniklé fotografie. Co zatím o nových traktorech víme?

Zástupce nové řady Deutz-Fahr 5D pro rok 2020/21

Na fotografiích je zachycen traktor, který bude patřit do nové řady 5D. Zajímavostí je, že traktory této řady minulý rok prodělaly facelift. Traktory budou nabízeny s tříválcovým a čtyřválcovým motorem Farmotion, špičkový model nabídne výkon 113 koní. Na výběr bude plynulá převodovka SDF. V tomto výkonovém segmentu a s plynulou převodovkou na trhu dlouhodobě dominuje Fendt. Deutz-Fahr v roce 2018 představil plynulou převodovku i v nejmenších speciálních traktorech – v tomto segmentu dominoval taktéž Fendt. K dispozici bude odpružená přední náprava. Kabina by měla být širší o 15 cm ve srovnání s předchůdcem. Všimněte si jejího provedení – podobnou kabinu využívají speciální traktory Deutz-Fahr do sadů a vinic. Traktor bude možné obout do pneumatik 540/65 R30.

Traktor bude vyráběn i pod značkami Lamborghini, Same a Hürlimann - patří do stejného koncernu SDF.

V současnosti je na českém trhu podle dovozce (firma Garnea) k dispozici modelová řada 5D Keyline (doplňuje řadu 5D) s traktory, které se výkonově pohybují mezi 65k (48 kW) – 97k (71kW). Disponují mechanickou převodovkou. Traktory nedisponují systémy DPF ani SCR. Otázkou je, zda bude nová řada 5D k dispozici také u nás.

Deutz-Fahr nedávno představil nový traktor Deutz-Fahr 8280 TTV - první zástupce nové řady 8.

Autor: Milan Jedlička1)
Foto: Tractorumit

1) z podkladů Tractorumit

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.