50 let Kubota v Evropě. Akční nabídka modelů řad M5 a M5N.
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

Traktor Deutz-Fahr 8280 TTV je prvním zástupcem nové řady 8. Zaměřuje se na dynamiku, konektivitu, pohodlí a spolehlivost

Zveřejněno: 9. 9. 2020

Výrobce traktorů Deutz-Fahr přichází s modelem 8280 TTV o výkonu 287 koní, čímž vyplňuje mezeru mezi stávajícími řadami 7 a 9. Traktor nabízí řadu prvků zlepšujících komfort a přesnost práce.

Nový traktor Deutz-Fahr 8280 TTV

Deutz-Fahr prostřednictvím svých on-line kanálů představil nový model 8280 TTV, který patří do nově vzniklé modelové řady 8. Traktory této řady se budou vyrábět v Lauingenu. Řada 8 je navržena a vyrobena pro nejnáročnější zemědělské činnosti a doplňuje produktovou řadu vysoce výkonných traktorů. Zároveň se zaměřuje na dynamiku, konektivitu, pohodlí a spolehlivost.

Model 8280 TTV je osazen šestiválcovým motorem DEUTZ se zdvihovým objemem 6,1 l - nabízí výkon až 287 koní. Motor je spojen s novou plynulou převodovkou SDF T7780. Traktor dosahuje maximální pojezdové rychlosti 60 km/h.

Dvourychlostní přední PTO – větší úspora paliva

Traktor má ve výbavě dvourychlostní přední PTO (1000 a 1000ECO), třírychlostní zadní PTO (540Eco/1000/1000ECO), hydraulický systém CleanOil, čerpadlo o průtoku 210 l/min a zadní závěs o kapacitě až 11 100 kg. Model 8280 TTV byl vyvinut pro pneumatiky s průměrem až 2,05 m. Díky tomu je k dispozici také velmi oblíbená pneumatika s rozměrem 710/70R42.

Traktor nabízí i možnost vzdálené diagnostiky a disponuje výbavou CFS (Connected Farming Systems). Tato výbava zahrnuje ISOBUS kompatibilitu, SectionControl, RateControl, TIM certifikaci (např. lis ovládá pojezd traktoru), navigační systém SDF (zvýšená přesnost díky novému přijímači SR20, modulu CTM a funkci automatického otáčení), správu strojového parku zdarma na jeden rok (všechna důležitá data v reálném čase), Agrirouter (standardizované nahrávání a stahování dat přes cloud nebo USB port) a XTend (rozšíření obrazovky iMonitor3 na tablet nebo smartphone).

Důraz na pohodlí

Inteligentní odpružení přední nápravy lze nastavit na tři úrovně (automatickou, normální a měkkou). Spolu s odpruženou kabinou, automatickou klimatizací, vysoce kvalitními materiály a prostorným interiérem bylo vyvinuto pohodlné a produktivní pracoviště. Komfort umocňuje i výkonné LED osvětlení, logické uspořádání ovládacích prvků společně s nejnovější generací informačních a zábavních systémů.

Kabina MaxiVision2 je oddělena od zcela nové kapoty motoru, aby se zabránilo přenosu tepla, vibrací a hluku.

Údržba traktoru by měla být snadná a rychlá. Interval výměny motorového oleje činí 1 000 mth a hydraulického oleje CleanOil 1 500 mth.

Autor: Milan Jedlička1)
Foto: Deutz-Fahr

1) z podkladů Deutz-Fahr

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.