AgroEcoPower na Techagro 2024. Pavilon P, stánek 056
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

Vylepšené válce, silnější podvozek, lisování do fólie, to je Claas Rollant pro rok 2019

Zveřejněno: 10. 8. 2018

Nový lis na kulaté balíky Rollant 540 RC se vyznačuje novými válci a silnějším podvozkem. Lis dokáže lisovat jak do síťoviny, tak do fólie.

Lis dokáže lisovat i do fólie.

Rollant 540 RC produkuje balíky o průměru 1,25 m a šířce 1,22 m. Tvarovací komora je tvořena 16 válci, vyrobených z ocelového plechu o tloušťce 4 mm. Speciální profil válců udržuje optimální rotaci balíků i za vlhkých podmínek.

Balicí válce jsou poháněny výhradně z levé strany stroje. Každý válec má přímý pohon, což vede k rovnoměrnému rozložení síly. Rotor a hlavní pohon disponuje hnacími řetězy o průměru 1,25 palce a válce v zadních vratech jsou poháněny řetězem o průměru 1 palce. Ložiska a vnější desky byly upraveny. Všechny tyto modifikace mají pouze jeden cíl - zvýšit robustnost a účinnost stroje. Řetězy jsou mazány pomocí excentrického čerpadla s přívodem oleje ze zásobníku o objemu 6,3 l. Mazání se aplikuje přesně tam, kde je požadováno, v místech otáčení řetězových článků. K dispozici je také možnost centrálního mazání. Interval mazání lze nastavit na ovládacím terminálu.

Vysoce výkonný pick-up zajišťuje optimální tok

Pick-up má šířku 2,10 m, jako volitelné vybavení je k dispozici dvojitý vyrovnávací válec. Dva boční vkládací rotory zajišťují spolehlivý přívod materiálu do rotoru. Volitelný řezací mechanismus má 15 nožů s teoretickou délkou řezu 70 mm. Nože lze vyklopit pohodlně z kabiny traktoru, možností je i ochrana proti poškození cizími předměty.

Lis lze ovládat za pomocí zařízení Claas Communicator, terminálu Operator nebo terminálu Isobus.

Podívejte se i na další dvě novinky, které Claas dnes představil. Jedná se o nové pásové žací lišty pro sklízecí mlátičky řady Lexion a svahové vyrovnávání Montana pro řadu Tucano.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Claas

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.