Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 25.4. – svátek slaví Marek

Zcela nový Aperion a inovovaná řada Giga Trailer

Aktualizováno: 1. 12. 2016

Agritechnica 2015 klepe na dveře a někteří výrobci zemědělské techniky již teď představují své novinky. Jinak tomu není ani u firmy Strautmann, která je významným výrobce zemědělské dopravní techniky. Strautmann bude na výstavní ploše prezentovat nejednu novinku. Mezi novinky například patří zcela nově vyvinutý vůz Strautmann Aperion.

Strautmann

S inovativním vozem, Strautmann, rozšiřuje své produktové portfolio v oblasti dopravní techniky. 

Boky nového vozu jsou vyrobeny ze sklolaminátu, a podle firmy jsou strany tepelně izolovány, což znamená, že vůz může být bezproblémově používán jak v létě, při senáži či odvozu obilnin, tak v zimě, při odvozu řepy.

Pro přepravu řezanky či siláže, může být vůz osazen nástavkami vysokými až 70 cm, které poskytnou další metry krychlové navíc.

Nová řada vozů Aperion je k dispozici ve dvou variantách - objem 28 m3 (tandemový podvozek) a objem 35 m3 (tridemový podvozek). Podvozek je pozinkovaný a je osazen nápravami BPW.

Giga Trailer

Na veletrhu Agritechnica představí Strautmann i nové, silnější a robustní přepravní vozy Giga Trailer.

Inovovaná série Giga Trailer je stejně jako její předchůdce složená ze tří velikostí s kapacitou 38-52 m3.

Pozinkovaný rám nejmenšího modelu Giga Trailer 4002 byl zcela nově vyvinut a vyznačuje se svařovanou konstrukcí, která poskytne významné snížení hmotnosti v porovnání s předchozím modelem. Vůz má Boogie tandemový podvozek s tuhými nápravami BPW (je možné i nucené řízení náprav). Nová mechanicky odpružená oj je zavěšena pod rámem a udržuje optimální ovladatelnost.

Kuželová struktura nových vozů Giga Trailer má naprosto hladkou přední stěnu, náklad tak může snadno proudit ven při vykládce.

Podlahový dopravník je složen ze čtyř robustních ocelových kulatých řetězů (14x50 mm).

Autor: Milan Jedlička
Foto: Strautmann

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.