Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 19.4. – svátek slaví Rostislav

ZEMĚ ŽIVITELKA 2017: Stroje Rostselmash poprvé v Českých Budějovicích

Zveřejněno: 28. 8. 2017

Na výstavě Země živitelka najdete hned u vstupu stánek společnosti KomAgrartechnik, kde je vystavena technika Rostselmash. Technika nemá nikterak obří rozměry, velikostí zaujme především soukromé zemědělce. Na výstavní ploše je k vidění lis na malé hranolové balíky, postřikovač, zadní žací stroj či tažená řezačka. Všechny stroje vynikají jednoduchostí a robustností.

Rostselmash

Lis na balíky prezentuje model Tukan Luxe 1900. Lis je schopen zpracovat slámu a seno do hranatých balíků o hmotnosti přes 50 kg. Lisování se provádí pomocí mechanizmu lisovací komory a pístů. Vylepšená verze Luxe je vybavená elektronickým monitorováním vázání, řídicí jednotkou, ventilátorem pro ochranu zařízení proti ucpání plevelem, osvětlením, senzorem napnutí motouze a bočními koly pro zvýšení pracovní šířky sběrače.

Dalším vystaveným strojem je tažný postřikovač RSM TS3200, který je navrhnutý s patřičným ohledem na všechny specifikace pěstování pro různé oblasti. Působí stejně účinně při celoplošných i při pásových systémech pěstování. Systém rozvodu postřikové kapaliny je natlakovaný membránovým čerpadlem, které zabezpečuje spolehlivý provoz. Při rychlosti 15 km/h dávkuje postřikovač 60 až 400 litrů postřiku na hektar. Řídící jednotka GLONASS/GPS systém, automaticky řadí jednotlivé postřikovací sekce. Patentovaný mechanický systém tlumení kmitů a odpružená ramena zajišťují rovnoměrné rozprašování postřiku.

Tažná řezačka STERH 2000 má víc využití v různých kulturách, jako je sklizeň kukuřice na siláž či řezání vojtěšky apod.. Výkonnost stroje dosahuje až 38 t/hod. Nože vyrobené ze speciální ocele zabezpečují čistý a jednotný řez a vysokou kvalitu krmiva. Díky hydraulickému ovládání komína, je možné proces usměrňování toku hmoty ovládat z kabiny traktoru, což výrazně ulehčuje práci obsluhy stroje. Volitelné příslušenství je rožšířené o komín pro vyprazdňování na dopravní prostředky s výškou bočnic až 4 m.

Posledním vystaveným strojem byla sekačka STRIGE, která patří mezi nejlehčí stroje ve své třídě. tyto žací stroje jsou schopné řezat trávu při rychlosti až 15 km/hod. a dosahují výkonnosti 3 až 4,8 ha/hod. Žací stroj si poradí i s velmi hustým porostem. Ohnutý tvar nožů zabraňuje dvojitému střihu stonků a poškození kořenů.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Milan Jedlička

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.