Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 18.4. – svátek slaví Valérie

Automatické připojování nářadí. John Deere sbírá jedno ocenění za druhým

Aktualizováno: 2. 12. 2016

Tři inovativní koncepty od firmy John Deere obdrží zlaté a stříbrné ocenění za inovace a navíc zvláštní uznání na veletrhu SIMA 2015 v Paříži. Datum konání je od 22. - 26. února.

John Deere

Secí stroj ExactEmerge - zlaté ocenění

Koncept secího stroje ExactEmerge nabízí nové úrovně přesnosti při výsevu v rychlosti až 10 mph. Secí stroj je schopen pracovat i v drsných podmínkách. Šířka stroje v přepravní poloze nepřesahuje tři metry. Stroj je speciálně vyvinut pro evropské podmínky.

AutoConnect - stříbrné ocenění

John Deere vyvinul unikátní systém -  Automatické připojení (AutoConnect), které je navrženo tak, aby zapojilo automaticky nářadí, aniž by obsluha opustila sedadlo traktoru. To je výhodné například, když se musí pořád odpojovat a připojovat nářadí, tímto systémem se ušetří čas a zvýší se produktivita. Snadno zapojí i vzduchové hadice či hydraulické hadice a ISOBUS. Systém navíc monitoruje pomocí několika kamer nářadí, které bude připojeno na dálku (až z 10 metrů). Řidič se nemusí ani dotknout volantu a systém automatického připojení oznamuje řidiči na obrazovce v traktoru proces zapojování. 

John Deere Boost - zvláštní uznání

Firma představila také nářadí, které se jmenuje John Deere Boost. Je to baterie, která uchovává elektřinu a umožňuje zvyšovat výkon traktoru a navíc dodávat energii připojenému nářadí. Baterie využívá vysoce výkonné akumulátory pro zachování energie. Baterii lze nabít ze solární energie nebo bioplynu přímo na farmě. Baterie představuje významný milník v zemědělství na cestě k lepší elektromobilitě.

Autor: Milan Jedlička
Foto: John Deere

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.