Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 20.4. – svátek slaví Marcela

Čelní žací stroje Pöttinger Alpha Motion přichází ve verzi Pro, nabídnou snazší obsluhu

Zveřejněno: 27. 9. 2019

Do sezóny 2020 přichází rakouský výrobce Pöttinger s inovovanými žacími stroji. Čelní žací stroje Alpha Motion jsou po celém světě známé výborným kopírováním povrchu. Nyní přichází nové modely ve verzi Pro.

Pöttinger Novacat Alpha Motion Pro

Nová modelová řada žacích strojů Pro zahrnuje diskové typy Novacat 261, 301 a 351 Alpha Motion Pro a bubnové typy Eurocat 311 Alpha Motion Pro a Alpha Motion Pro. Diskové žací stroje lze používat s nejrůznějšími typy kondicionérů (ED nebo RCB). Bubnové žací stroje jsou k dispozici ve verzi Plus s kondicionérem ED.

Nové modely Pro jsou - stejně jako modely Master – uchyceny k traktoru třemi body. Lze je tedy snadno připojit k jakémukoli traktoru bez ohledu na jeho velikost. Sklopný přední kryt činí žací lištu velmi přístupnou. To usnadňuje čištění a výměnu nože. Kryt je možné snadno uvolnit, čímž je nabízeno pohodlné seřízení odlehčovacích pružin.

Originální systém Alpha Motion u žacích strojů zůstává. Díky tomuto systému kopírování se terénu přizpůsobuje celý nosný rám, nikoliv jen táhlo. Systém funguje i při vysokých rychlostech a ve vlhkých porostech.

U nových žacích strojů Pro byl použit i nový design.

Nové žací stroje Pöttinger Novacat/ Eurocat Alpha Motion Pro se představí na mezinárodním zemědělském veletrhu Agritechnica 2019 v Hannoveru.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Pöttinger

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.