Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 16.4. – svátek slaví Irena

Claas a Fendt zastavují kvůli koronaviru výrobu

Zveřejněno: 25. 3. 2020

Řada evropských výrobců zemědělské techniky se rozhodla snížit výrobu. Některé firmy dokonce výrobu na pár týdnů zastavují.

Továrna Fendt

Ve Francii už omezily výrobu firmy Massey Ferguson (součástí koncernu AGCO), Manitou, Kuhn a Claas. Těžkou situaci řeší i JCB.

Výroba strojů koncernem AGCO byla významně snížena nebo pozastavena v několika evropských továrnách, a to zejména kvůli nedostatku materiálu a omezením v evropském dodavatelském řetězci. Časem se očekává další přerušení výroby v jiných regionech.

Německo není výjimkou. Fendt, člen koncernu AGCO, oznámil zastavení výroby traktorů v Marktoberdorfu a Asbach-Bäumenheim. Důvodem je nedostatek komponentů pro výrobu strojů zapříčiněný světovou pandemií koronaviru a ochrana zaměstnanců před tímto virem. I přes značnou poptávku musí být výroba traktorů zastavena ke dni 25. března 2020. Během přerušení výroby zůstává podpora prodejců a zákazníků na nejvyšší úrovni. V lokalitách Feucht, Waldstetten a Hohenmölsen, kde má AGCO rovněž továrny, výroba zatím probíhá.

Zastavení výroby sklízecích mlátiček, řezaček a traktorů Xerion v Harsewinkelu hlásí i Claas. Výroba náhradních dílů by měla pokračovat. Německý výrobce nakladačů Wacker Neuson hlásí snížení výroby a uzavírání několika továren. Mnoho strojů má ale skladem.

Autor: Milan Jedlička1)
Foto: Fendt

1) čerpáno z materiálů Claas a AGCO

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.