TECHAGRO (7.–11. 4. 2024). Mezinárodní veletrh zemědělské techniky
Dnes je 28.3. – svátek slaví Soňa

Claas bude spolupracovat s firmou Liebherr

Aktualizováno: 1. 12. 2016

Firma Claas, jedna z předních světových výrobců zemědělské techniky, a firma Kramer-Werke, firma koncernu Wacker Neuson Group, po vzájemné dohodě ukončí své partnerství v oblasti zemědělských teleskopických manipulátorů. Partnerství ukončí v roce 2018.

Claas

Zásobování náhradních dílů a celkově služby, budou pro zákazníky zajištěny ještě dlouhodobě po ukončení spolupráce mezi oběma firmami.

Od roku 2005 vyvíjí a vyrábí firma Kramer-Werke GmbH zemědělské teleskopické manipulátory pro firmu Claas, známé jako Claas Scorpion.

Firma Wacker Neuson Group nabízí tyto teleskopické manipulátory pro stavebnictví pod značkou „Kramer“ nebo „Wacker Neuson“ prostřednictvím vlastní prodejní sítě. Od roku 2018 budou obě firmy reagovat na trh s teleskopickými manipulátory nezávisle. Do té doby bude pokračovat spolupráce.

Claas bude v budoucnu v oboru manipulační techniky spolupracovat s firmou Liebherr. Nová řada manipulátorů Scorpion z produkce Liebherr bude k dispozici od ledna 2018.

Teleskopické manipulátory Claas Scorpion pracují na mnoha farmách a podnicích. Vyznačují se dobrou ovladatelností, kompaktními rozměry a zároveň vysokým zdvihem. 

Autor: Milan Jedlička
Foto: Claas

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.