50 let Kubota v Evropě. Akční nabídka modelů řad M5 a M5N.
Dnes je 28.3. – svátek slaví Soňa

Claas představuje nové čelní žací stroje CLAAS DISCO

Zveřejněno: 20. 6. 2018

S DISCO 3600 MOVE a DISCO 3200 MOVE ve verzích s kondicionérem a bez něj, rozšiřuje Claas řadu žacích strojů o nové čelní žací modely.

Horní část v novém designu.

Nové žací stroje jsou k dispozici v pracovních šířkách 3 a 3,4 metrů. Vybírat lze také z několika druhů kondicionérů, které jsou na přání. Srdcem nových čelních žacích strojů je nově vyvinutá klenba s integrovanou kinematikou, která umožňuje se žacímu stroji přizpůsobit zemi o 600 milimetrů nahoru a 400 milimetrů dolů. Umožněn je též výkyv. Výsledkem je, že žací ústrojí mírně klouže směrem dozadu a může se tak vyhnout překážkám. Řezací lišta sama o sobě může také rychle reagovat na jemnější půdní obrysy. K dispozici je též známé odlehčení Active Float, jenž umožňuje přizpůsobit odlehčení žacího stroje aktuálním podmínkám.

Design nových žacích strojů DISCO MOVE umožňuje jednoduché parkování stroje bez nutnosti využívat podpěrné nohy. Nové modely mohou být volitelně vybaveny sklopnou kombinací osvětlovacích a výstražných značek, jakož i hydraulicky sklopnými bočními kryty a zrcátky.

V žacích strojích DISCO MOVE se tradičně využívá osvědčená žací lišta Max Cut vlastního vývoje. Lišta je speciálně tvarovaná a vylisována z jednoho kusu materiálu. Díky jejímu tvaru lze žací kotouče posunout dále dopředu. To zaručuje ještě lepší kvalitu řezání za všech podmínek.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Claas

Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.