Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 19.4. – svátek slaví Rostislav

CNH Industrial se bude zaměřovat pouze na zemědělství a stavebnictví

Zveřejněno: 7. 1. 2022

CNH Industrial oficiálně zahajuje obchodování na newyorské burze cenných papírů (NYSE) ve Spojených státech a na milánské burze Euronext Borsa Italiana v Itálii. Soustředí se už pouze na zemědělský a stavební sektor.

CNH Industrial se bude zaměřovat pouze na zemědělství a stavebnictví.

Skupina CNH Industrial nyní sdružuje pouze společnosti zaměřené na vývoj a výrobu zemědělské a stavební techniky. Jako čistě zemědělský a stavební hráč bude věnovat veškerou pozornost podpoře zákazníků a prodejců. To zahrnuje vývoj inovativních produktů a procesů pro zvýšení produktivity.

Italský výrobce nákladních aut, autobusů a motorů Iveco se k 1. lednu oddělil od skupiny CNH Industrial. Kopíruje tak strategii větších konkurentů Daimler Truck a Traton.

Iveco už je tedy zcela samostatným podnikem. Pod nově vzniklou společnost Iveco Group spadá i výrobce motorů FPT Industrial – ten bude nadále spolupracovat se skupinou CNH Industrial.

Hlavním akcionářem firmy Iveco je společnost Exor, což je holdingová skupina italské rodiny Agnelliových. Ta má rovněž pod kontrolou automobilku Fiat Chrysler a výrobce sportovních aut Ferrari. Exor nyní vlastní 27 procent kmenových akcií Iveco a 42,5 procenta hlasovacích práv, upozornila agentura Bloomberg. Součástí skupiny je také český výrobce autobusů Iveco Czech Republic, do roku 2006 známý pod názvem Karosa. Závod firmy ve Vysokém Mýtě je největší továrnou Iveco Bus.

Autor: Milan Jedlička
Foto: CNH Industrial

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.