Víceúčelové rotační plečky GST BIOSTAR. Nástroj na celoplošnou mechanickou kultivaci
Dnes je 28.3. – svátek slaví Soňa

Deutz-Fahr představuje novou modelovou řadu 5D TTV. Můžete si vybrat mezi tříválcovým nebo čtyřválcovým motorem

Zveřejněno: 18. 12. 2020

Nové traktory Deutz-Fahr 5D TTV nabízí nejrůznější technologie a univerzálnost. Díky mnoha možnostem konfigurace jsou modely 5D TTV ideální pro práci v zemědělství, sadařství a vinařství. Základními kameny nových traktorů 5D TTV jsou: výkon, pohodlí, bezpečnost a flexibilita.

Nové traktory Deutz-Fahr 5D TTV nabízí nejrůznější technologie a univerzálnost

O tom, že se chystá představení nové řady 5D TTV, jsme na stránce Agroportal24h.cz informovali už v září. Řada 5D TTV se opírá o nejmodernější tříválcové a čtyřválcové motory FARMotion. Aby motory plnily emisní normu IIIB, využívají pouze bezúdržbový oxidační katalyzátor DOC. Traktor navíc nepotřebuje AdBlue. U modelů 90 a 100 si můžete vybrat mezi tříválcovým nebo čtyřválcovým motorem. Čtyřválcová verze modelu 5110.4 D TTV poskytuje maximální výkon 113 koní.

Řada 5D TTV se opírá o nejmodernější tříválcové a čtyřválcové motory FARMotion
Řada 5D TTV se opírá o nejmodernější tříválcové a čtyřválcové motory FARMotion

Traktory využívají plynulou převodovku TTV vyvinutou mateřským koncernem SDF. Traktor dokáže vyvinout maximální rychlost 40 km/h při nízkých otáčkách motoru - 1730 ot/min.

Už ve standardní výbavě traktoru můžeme nalézt zadní PTO nabízející 540, 540 ECO a 1 000 ot/min. Proporcionální elektrohydraulické zapínání vývodového hřídele je také standardní a lze jej ovládat pomocí příslušného tlačítka na loketní opěrce MaxCom nebo mimo kabinu pomocí příslušných ovládacích prvků na blatníku. Traktor také umí přizpůsobit otáčky PTO k pojezdové rychlosti traktoru.

Elektronické ovládání zadního závěsu je standardní a zahrnuje systém tlumení vibrací – vibrace nejčastěji vznikají při přepravě připojeného nářadí. Kapacita zadního závěsu činí 4 310 kg a je k dostání ve standardní nebo kompaktní verzi. Na přání je k dispozici přední závěs s kapacitou 2 880 kg – jeho spodní ramena mají přepravní funkci minimalizující prostorové nároky. Výbavou na přání je možnost i agregace nářadí do prostoru mezi nápravy.

Pro náročné nářadí je k dispozici čerpadlo nabízející 100 l/min, standardně pak hydraulický systém s čerpadlem 84 l/min. Řízení je ovládáno samostatným čerpadlem (43 l/min).

Kabina je standardně vybavena klimatizací a odpružením přes hydro-silentbloky. Sedadlo obsluhy má pneumatické odpružení. Kabina je vybavena filtračním systémem kategorie 4. Volitelně je k dispozici rádio s Bluetooth a praktická skládací police s držákem na plechovky.

V kabině nových traktorů Deutz-Fahr vyniká ergonomická loketní opěrka MaxCom, kterou lze podle svých preferencí přizpůsobit pomocí dvou tlačítek a kolečka „Jolly“. Slouží také pro snadné, okamžité a intuitivní ovládání i těch nejsložitějších přídavných zařízení. Všechny ovládací prvky jsou navíc barevně odlišeny.

Brzdový systém všech 4 kol je standardem, stejně jako hydraulická parkovací brzda (HPB) a funkce PowerZero umožňující obsluze bezpečně zastavit traktor i na svazích. Pro 5D TTV je k dispozici také inteligentní odpružení přední nápravy zahrnující také funkce Anti-Dive a Anti-Roll, s cílem výrazně zvýšit bezpečnost a komfort jízdy, ale také produktivitu při práci vyžadující zvýšenou přesnost.

Na přání může být 5D TTV vybaven ISOBUS systémem, iMonitorem3 s osmipalcovou obrazovkou a navigačním systémem.

Autor: Milan Jedlička1)
Foto: Deutz-Fahr

1) z podkladů Deutz-Fahr

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.