Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 16.4. – svátek slaví Irena

Lemken Diamant 16 míří na trh a Juwel 7 M získal větší pracovní šířku

Zveřejněno: 3. 9. 2018

Lemken v rámci představení novinek ukázal také inovace v oblasti pluhů. Na trh míří nový nástupce pluhů Diamant, model Diamant 16. Řada pluhů Juwel 7 M se rozrostla o ekonomickou variantu šestiradličného pluhu.

Onland orba s pluhem Lemken Diamant 16.

Jelikož jsou traktory stále výkonnější, Lemken přichází s novým pluhem Diamant 16, který bude schopen nabídnout až devět radlic. Nový pluh Dianamnt 16 je vybaven osvědčeným systémem OptiLine, který dovoluje precizní nastavení tahové linie přímo z kabiny traktoru a je schopen snížit spotřebu paliva až o 10 %. Kontinuální variabilní hydraulické nastavení je další inovací, kterou je možné ovládat ze sedadla řidiče. Osvědčená automatická ochrana proti přetížení Hydromatic zajišťuje bezproblémovou orbu v kamenitých půdních podmínkách. Dále je k dispozici hydraulický systém, který přenáší váhu z pluhu na zadní nápravu traktoru. Pro pluh jsou k dispozici orební tělesa Dural nebo DuraMaxx.

Rozšíření řady Juwel 7 M

Lemken dále rozšiřuje řadu pluhů Juwel 7 M o šestiradličný model. Tento pluh je vybaven hydraulickým otočným mechanismem Uniturn. S rámem o průměru 120 mm je šestiradličný pluh určen pro středně velké traktory o výkonu 100 až 200 koní. Mechanický mechanismus umožňuje nastavit čtyři pracovní šířky, zatímco hydraulická verze MV umožňuje plynulé nastavení. Standardně jsou k pluhu k dispozici duralová tělesa, na přání pak tělesa DuraMaxx.

Šestiradličný pluh Juwel 7 M a MV bude k dispozici od roku 2019.

Mezi další představené novinky patří kompaktní diskové brány Rubin 10 nové generace.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Lemken

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.