Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 20.4. – svátek slaví Marcela

Druhá generace oblíbeného traktoru českých zemědělců Kubota M5 dostala vylepšený motor

Zveřejněno: 21. 3. 2021

Japonský výrobce zemědělské a stavební techniky Kubota uvádí na trh v pořadí již druhou generaci svého nejprodávanějšího traktoru. Nová modelová řada M5002 se skládá ze standardních traktorů s výkonem od 94 do 115 koní.

Traktory jsou osazeny motorem vyhovujícím emisní normě Stage V. Zdroj foto - tisková zpráva Kubota

Minulý rok jsme psali o traktoru Kubota M5111, který patří mezi nejprodávanější v České republice. Ten nyní přichází v nové druhé generaci, označované jako M5002. Evropské novinářské obci byl tento traktor, a to společně se dvěma travními traktory řady G, novými modelovými řadami traktorů M4003, M7003 a M6002 a kompaktním traktorem EK1-261, představen v rámci on-line tiskové konference Kubota Launch 2020.

Modelová řada traktorů M5002 je považována za nejvšestrannější řešení pro zemědělce a chovatele hospodářských zvířat. Svým výkonem od 94 do 115 koní spolu se skvělou manévrovatelností je tento traktor ideální pro všechny zemědělce, ať už má plnit roli hlavního traktoru na farmě, nebo sekundárního a v podniku provádět jen lehčí úkoly.

Tyto traktory nejčastěji naleznou využití na mléčných farmách, zemědělských podnicích s orientací na rostlinnou výrobu a v komunální sféře obcí.

Traktory jsou osazeny motorem vyhovujícím emisní normě Stage V. Zpracování výfukových plynů bylo optimalizováno a zabezpečuje ho filtr pevných částic (DPF), oxidační katalyzátor (DOC) a selektivní katalytická redukce spolu s AdBlue. Pojezdové rychlosti 40 km/h je dosaženo při 1945 ot/min, snížena je proto jak spotřeba paliva, tak hlučnost a opotřebení motoru. Vývodová hřídel je standardně k dispozici s otáčkami 540/540E, na přání pak 540/1000.

Kabina obsahuje ergonomicky uspořádané ovládací prvky, k dispozici je i dostatek místa pro obsluhu. U traktorů s kabinou jsou již ve standardní výbavě pracovní světla s LED technologií, která zvyšují úroveň pohodlí obsluhy při práci v noci. Na blatníku se nachází externí ovládací prvky pro ovládání zadního závěsu (u traktorů s kabinou je k dispozici elektronické ovládání zadního tříbodového závěsu) a PTO.

Řadu M5002 tvoří čtyři modely. Zdroj foto - tisková zpráva Kubota
Řadu M5002 tvoří čtyři modely. Zdroj foto - tisková zpráva Kubota