50 let Kubota v Evropě. Akční nabídka modelů řad M5 a M5N.
Dnes je 28.3. – svátek slaví Soňa

Exel Industries zakládá novou divizi na vývoj přesných systémů pro postřikovače

Zveřejněno: 25. 11. 2019

Společnost Exel Industries se chce specializovat na přesné zemědělství v oblasti ochrany rostlin a mechanické likvidace plevele. Zakládá proto divizi „Exxact Robotics“.

Logo Exxact Robotics

Francouzská společnost Exel Industries (její dceřiné firmy – Berthoud, Tecnoma, Hardi, Agrifac, Holmer a další) se v současnosti nachází v krizi. Koncern přesto hodlá čelit současným a budoucím výzvám v oblasti ochrany rostlin. Koncern oznámil, že založil divizi, která se věnuje zrychlení zavádění technologií v rámci různých dceřiných společností koncernu, ale také shromažďování zdrojů a přinášení nových řešení na trh - robotika, monitoring atd.

Generálním ředitelem nové divize Exxact Robotics se stal uznávaný specialista na robotiku Colin Chaballier. Postřikovače koncernu Exel Industries by měly být v budoucnu osazeny systémy, které umožní včas detekovat choroby či plevel. Nově vzniklá divize se bude také zabývat optimalizací a industrializací senzorů. Exxact Robotics v současnosti pracuje na dvou projektech. První projekt se věnuje integraci senzorů (pro lokalizaci plevele) do postřikovačů Agrifac a Berthoud. „Zvláštní výzvou je získat software umělé inteligence, který dokáže detekovat plevel v plodině,“ řekl generální ředitel. Dále vyvíjí vinařského robota, založeného výhradně na odborných znalostech firem (Tecnoma, Berthoud), jehož cílem je poskytnout vinařům konkrétní odpověď na otázky bezpečnosti, výkonu a kvality.

Autor: agequipmentintelligence.com
Foto: Exel Industries

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.