AgroEcoPower na Techagro 2024. Pavilon P, stánek 056
Dnes je 29.3. – svátek slaví Taťána

Fendt údajně pracuje na obří zakázce. Do jednoho podniku má dodat traktory s 10 tis. koňmi

Zveřejněno: 26. 5. 2018

Ukrajinský zemědělský koncern MHP (Myronivsky Hilboproduct) Agroholding, jeden z největších zemědělských podniků na Ukrajině, údajně převezme obří zakázku od společnosti Fendt, informuje agriland.ie

Pásový traktor je vlajkovou lodí.

Nemá se jednat o žádné kompaktní traktory, naopak o rovnou vlajkové lodě. Předpokládá se, že objednávka zahrnuje dva pásové traktory Fendt 1159MT a šestnáct kolových traktorů Fendt 1050 Vario.

Fendt 1050 Vario dokáže poskytnout výkon až 517 koní a je největším kolovým traktorem, který Fendt vyrábí. Jeho větší pásový bratr, model 1159MT, nabídne až 592 koní (s navýšením), výkon mu dodává dvanáctiválcový motor o objemu 16,8 litrů.

Traktory by měly být využívány v rostlinné produkci společnosti MHP. MHP je totiž lídrem především v živočišné výrobě, přesněji v chovu drůbeže. Jedním z důvodu obřího nákupu je fakt, že společnost se od svého založení nechce spoléhat na zemědělské služby, chce využívat pouze vlastní techniku.

Společnost MHP byla založena v roce 1998 a hned získala ovládající podíl v OJSC, což ji vystřelilo mezi největší společnosti zabývající se pěstováním obilovin na Ukrajině. V roce 2003 jako první společnost získala půjčku od Mezinárodní finanční korporace na modernizaci budov a techniky. To společnosti rovněž umožnilo rozšířit své působení o nové oblasti, podnikat začala v produkci kukuřice, slunečnice, řepky atd. Dále se začala specializovat na chov skotu pro produkci hovězího masa. Sama společnost tvrdí, že je také největším vývozce drůbeže na Ukrajině a do pár let chce být rovnou světovým lídrem. V současnosti hospodaří na 370 tis. hektarech, přičemž z toho desítky tisíc má i v Rusku.

Autor: Milan Jedlička
Foto: Fendt

Tématické tagy


Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.
Vycházíme i v tisku. Časopis Agroportal24h.cz můžete mít ve schránce zcela zdarma.