Pozvánka na Polní den společnosti HORSCH. Ždírec 26. 6. 2024 od 9:30 hod.
Dnes je 2.5. – svátek slaví Zikmund

Grimme posiluje pozici v Polsku a na západní Ukrajině

Zveřejněno: 26. 6. 2023

S účinností od 15. června 2023 přebírá skupina Grimme polského prodejce zemědělské techniky Agrarada z Brzezimierze u Vratislavi. Společnost byla založena v roce 1999 Johanem Kruijthoffem a od samého počátku se specializovala na obchod a servis techniky pro pěstování brambor, zeleniny a cukrové řepy.

Středisko společnosti Agrarada.

Agrarada prodává a servisuje techniku Grimme od svého založení. Vlastní prodejní a servisní personál společnosti Agrarada pokrývá celé území Polska a západní Ukrajiny. „Polsko je jedním z nejdůležitějších regionů pěstování brambor a zeleniny v Evropě a tato akvizice nám umožní dále zvýšit naši přítomnost na trhu,“ říká Sebastian Talg, jednatel společnosti Grimme Landmaschinenfabrik.

Společnost Grimme působí v Polsku již více než 40 let a v roce 2010 založila vlastní prodejní a servisní společnost ve městě Środa Wielkopolska, 30 km jihozápadně od Poznaně.

Společnost Agrarada byla založena v roce 1999 Johanem Kruijthoffem, Holanďanem, který se již ve své vlasti velmi intenzivně zabýval pěstováním brambor. Jeden z prvních zaměstnanců, Arek Brzyski, se v roce 2004 stal spolupodílníkem společnosti. Dnes pro prodejce zemědělské techniky Grimme, který od roku 2017 prodává náhradní díly také online, pracuje 20 zaměstnanců. Agrarada prodává zemědělskou techniku na Ukrajinu od roku 2000 a v roce 2019 tam otevřela pobočku v Korčivu (Lvovská oblast).