AgroEcoPower na Techagro 2024. Pavilon P, stánek 056
Dnes je 28.3. – svátek slaví Soňa

JDLink – Efektivní náhled na data stroje v reálném čase

Zveřejněno: 16. 4. 2023

Veškeré operace prováděny strojem jsou pomocí JDLink zaznamenány v reálném čase a jsou kdykoli a kdekoli k dispozici. Od spotřebovaného paliva, přes zatížení motoru až po přejezdy z bodu A do bodu B.

Veškeré operace prováděny strojem jsou zaznamenány v reálném čase. Od spotřebovaného paliva přes zatížení motoru až po přejezdy z bodu A do bodu B.

Díky diagnostickým kódům, který stroj John Deere v případě poruchy poskytne, je možnost v reálném čase provádět proaktivní údržbu i za chodu stroje. Díky tomu se mohou výrazně snížit náklady na opravu a údržbu vašeho stroje John Deere.

Systémem JDLink lze na přání zákazníka dovybavit i starší stroj. Systém se skládá z řídící jednotky, kabeláže a modemu, díky němuž je stroj schopen pracovat v režimu online. Po propojení s CANBUS kabeláží stroje lze navíc získávat data o údržbě či stavu stroje.

Při vykonávání na sebe navazujících prací – např. sečení a obracení pícnin – jsou stroje vybavené systémem JDLink mezi sebou schopny předávat nahrané naváděcí linie a křivky. Není tedy nutno data o naváděcích trasách zpracovávat a přenášet například pomocí flash disku. Data zaznamenána strojem lze zobrazit v aplikaci Machine Analyzer. Aplikace uchovává veškerá zaznamenaná data strojem a následně poskytuje všeobecný přehled. Při práci s nářadím ISOBUS lze v aplikaci zobrazit výsevní mapu se zanesenými výsevky a zareagovat tak na variabilitu vysévání.

Stejně tak lze pomocí systému JDLink obsluhám strojů práci naplánovat a odeslat předem dané nastavení a linie bezdrátově do monitoru stroje. Obsluha následně jen potvrdí přijetí a zahájí práci bez rizika chyb v nastavení nářadí.

Značka John Deere využívá vlastní navržený datový formát pro synchronizaci dat s John Deere Operations Center v reálném čase. Datový balíček je operačnímu centru zasílán každých 30 sekund. Díky této synchronizaci je v mobilní aplikaci Operations Center Mobile živě vidět postup práce. Díky John Deere displejům 4. generace lze synchronizovat dokumentaci dat v reálném čase. Displeje John Deere je možné využít i do strojů jiných značek.