Agromex - Největší distributor zemědělské techniky v ČR
Dnes je 19.4. – svátek slaví Rostislav

Lemken kupuje jihoafrického výrobce secích strojů Equalizer

Zveřejněno: 6. 1. 2023

Rodinná společnost Lemken a jihoafrická společnost Equalizer uzavřely dohodu o akvizici. Lemken tak výrazně rozšíří své portfolio produktů v oblasti secích strojů. Sortiment výrobků Equalizer, zaměřený na minimální narušení půdy až po bezorebné hospodaření, zahrnuje přesné secí stroje s až 36 řádky a secí stroje s pracovním záběrem až 24 metrů. Očekává se, že akvizice bude dokončena na jaře 2023, jakmile budou získány souhlasy regulačních orgánů.

Obří secí stroj Equalizer.

Generální ředitel společnosti Lemken Anthony van der Ley se domnívá, že portfolio Equalizer dokonale doplňuje segment secích strojů Lemken a představuje důležitý stavební kámen pro další růst. „Naše portfolia se nepřekrývají. Equalizer nabízí řešení pro zákazníky a trhy, které společnost Lemken dosud nebyla schopna obsloužit. Z hlediska naší růstové strategie sázecí a secí stroje Equalizer vyplňují současnou mezeru v našem sortimentu.“

Společnost Equalizer, která je rovněž rodinným podnikem, byla založena v Kapském Městě v roce 2000 a v současné době zaměstnává 180 lidí. Společnost obsluhuje nejen domácí jihoafrický trh, kde je lídrem v oblasti přesného setí, ale také Austrálii, která je jejím nejdůležitějším exportním trhem.

Lemken chce rozšířit společně s firmou Equalizer jihoafrickou pobočku. Prvním jistým projektem je rozsáhlé rozšíření logistiky náhradních dílů v roce 2023. Společnost Equalizer bude nadále vedena jako nezávislá dceřiná společnost současným vedením a název značky zůstane zachován. Lemken samozřejmě přispěje svými zkušenostmi z vývoje, výroby a prodeje, aby podpořil budoucí růst společnosti Equalizer.